ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Υπό την σκιά της σύγκρουσης Φίλη-Τσίπρα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

Υπό την σκιά της σύγκρουσης Φίλη-Τσίπρα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

Πολλά εσωκομματικά μέτωπα προκάλεσε ο κυβερνητικός ανασχηματισμός με πιο “θορυβώδη” αυτόν μεταξύ Νίκου Φίλη και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Υπό την σκιά των χθεσινών πυρών του Ν. Φίλη εναντίον Α. Τσίπρα συνεδριάζει το απόγευμα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου όπου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αναμέτρηση του Αλέξη Τσίπρα με το Νίκο Φίλη μετά την αποπομπή του δεύτερου από το υπουργείο Παιδείας και την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του πρωθυπουργού.

Είναι η πρώτη συνεδρίαση του κορυφαίου κομματικού οργάνου μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον λόγω και της παρουσίας του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Άλλωστε ο Νίκος Φίλης έχει ισχυρό έρεισμα μέσα στο κόμμα και λέγεται ότι θα αποτελέσει την εσωκομματική αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα.

Η αποψινή θα είναι η πρώτη συνάντηση Τσίπρα – Φίλη μετά τα όσα είπε ο πρώην υπουργός για την έξοδό του από το υπουργείο και την κόντρα του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ενδιαφέρον βέβαια θα έχουν και οι τοποθετήσεις των στελεχών των «53+». Μάλιστα μοναδική αντίδραση των μελών της τάσης απέναντι στον ανασχηματισμό είναι ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Εποχής που ανέβηκε στην ιστοσελίδα commonality.gr, σύμφωνα με το οποίο ο ανασχηματισμός είναι προϊόν πιέσεων…

Η πρώτη συνάντηση του Νίκου Φίλη με τον Αλέξη Τσίπρα θα γίνει το απόγευμα στις 6.30 κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας εμφανίζεται να χαίρει της αποδοχής του στενού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ενός κομματιού της κοινωνίας το οποίο εξέλαβε την απομάκρυνσή του ως μια ακόμη υποχώρηση, αυτή τη φορά μάλιστα εξαιτίας της Εκκλησίας.

Όσοι ξέρουν λένε μάλιστα, ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας, δεν αποκλείεται να αποτελέσει το νέο εσωκομματικό αντίπαλο του Αλέξη Τσίπρα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ καθώς πολλές από τις απόψεις του έχουν ευρύτατη αποδοχή σε πολλά μέλη και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ότι ο Νίκος Φίλης εξελέγη στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος λαμβάνοντας μόλις τέσσερις ψήφους λιγότερες, από τον πρώτο Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ακολούθησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ ψηλά ήταν και ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος απομακρύνθηκε από το υπουργείο Ενέργειας, ωστόσο δεν κάνει πίσω στις θέσεις του.

Το πολιτικό συμβούλιο έρχεται πριν καλά-καλά καθίσει ο θόρυβος από την αποχώρηση του Νίκου Φίλη, ο οποίος, παραδίδοντας στον διάδοχό του στο υπουργείο Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, άφησε σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι πολύ πρόσφατα, με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους, βαθμολογήθηκε με άριστα 20 και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο βαθμός του έγινε μη προβιβάσιμος. Μάλιστα έκανε λόγο για συμβόλαιο πολιτικού του θανάτου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πικρία για την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Ναυτιλίας εξέφρασε με τον τρόπο του ο Θοδωρής Δρίτσας, φροντίζοντας να διευκρινίσει ότι «η αποχώρησή μου δεν είναι οικειοθελής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.