Δ. Παπαδημούλης: «Τρεις είναι οι άμεσες προτεραιότητες για την νέα αμερικανική ηγεσία»

Δ. Παπαδημούλης: «Τρεις είναι οι άμεσες προτεραιότητες για την νέα αμερικανική ηγεσία»

Τις τρεις άμεσες προτεραιότητες της νέας αμερικανικής ηγεσίας, αναφορικά με μια σειρά από μεγάλα ζητήματα, στα οποία εμπλέκεται άμεσα η Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με άρθρο του στην ευρωπαϊκή έκδοση του αμερικανικού περιοδικού

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρεται στην εξεύρεση ειρηνευτικής λύσης στη Συρία για τον τερματισμό του πολέμου, στη στροφή σε αναπτυξιακές πολιτικές με διευθέτηση των δημοσίων χρεών που αποτελούν τροχοπέδη για επενδύσεις και τέλος, στην ανάγκη μιας νέας, δίκαιης και αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας για το εμπόριο μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, καθώς οι δικαιολογημένες αντιδράσεις και η εμπλοκή στην έγκριση της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου (TTIP), αποτελούν ένα χρήσιμο μάθημα για όλους.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θεωρεί ότι «το δυσθεώρητο δημόσιο χρέος είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ζήτημα της ανάπτυξης, που αποτελεί τροχοπέδη για επενδύσεις και για τη δημιουργία ενός υγιούς και σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος. Σε πολιτικό επίπεδο, η επίμονη, δογματική και επιζήμια για την υπόλοιπη Ευρωζώνη γερμανική πολιτική, ωθεί στην άνοδο λαϊκιστικών ακροδεξιών μορφωμάτων, που επιδιώκουν την καταστροφή της πορείας της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και την αναβίωση των εθνικισμών και των ολοκληρωτικών πολιτικών που, ιστορικά, οδήγησαν σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους».

Αναφορικά με το «μη βιώσιμο χρέος της Ελλάδας, για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση έχει κινητοποιηθεί με αποτελεσματικότητα όλο το προηγούμενο διάστημα, διασφαλίζοντας και τη ρητή δέσμευση για ελάφρυνση, από το Eurogroup του περασμένου Μαΐου» ο κ. Παπαδημούλης, υποστηρίζει ότι «τώρα απαιτείται μεγαλύτερη συνδρομή και πίεση και από την αμερικανική πλευρά, προκειμένου να καμφθούν οι παράλογες, διαλυτικές πολιτικές της Γερμανίας».

«Η συμβολή και ενεργή συμμετοχή των ΗΠΑ προς αυτήν την κατεύθυνση, με την παράλληλη εντατικοποίηση των προσπαθειών για ανάδειξη του δημόσιου χρέους ως μείζονος ευρωπαϊκού – και όχι ελληνικού – ζητήματος θα έχει όφελος και για την αμερικανική πλευρά, ενθαρρύνοντας σημαντικά τις επενδυτικές πρωτοβουλίες και κινήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ευρωζώνη, “σπάζοντας” το εμπορικό μονοπώλιο της γερμανικής πλευράς επί των υπολοίπων κρατών-μελών, και συμβάλλοντας στην περιφερειακή ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.

Επισημαίνει ότι η προεκλογική εκστρατεία Τραμπ, οι ιδέες και οι θέσεις του, έχουν προκαλέσει βαθύτατες ανησυχίες στον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο παγκοσμίως και μένει, όπως τονίζει, να ακούσουμε τις προγραμματικές δηλώσεις του για να δούμε κατά πόσο η εκλογή του θα είναι ένα βήμα πιο κοντά ή πιο μακριά από την παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νέα αμερικανική ηγεσία που αναλαμβάνει από τον Ιανουάριο του 2017, τονίζει ο κ. Παπαδημούλης, «καλείται να ανταποκριθεί όχι μόνο στις επιδιώξεις και τις ανάγκες των Αμερικανών», αλλά και «να διαμορφώσει εκείνες τις συνθήκες, ώστε να επαληθεύσει τον ρόλο της ως εγγυητής της ειρήνης, της συνεργασίας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης σε παγκόσμια κλίμακα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.