Συμβολική και ουσιαστική χαρακτήρισε την επίσκεψη του Μ.Ομπάμα ο Χ.Μαντάς

Συμβολική και ουσιαστική χαρακτήρισε την επίσκεψη του Μ.Ομπάμα ο Χ.Μαντάς

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, σε συνέντευξή του σε ρ/σ μίλησε και γαι τη σημασία της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ελλάδα, την οποία και χαρακτήρισε «συμβολική αλλά και ουσιαστική».

Παράλληλα, τόνισε ότι το μήνυμα που μεταδόθηκε ως είδηση από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και δικαιοσύνη για τους πιο αδύναμους ανθρώπους μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο της λιτότητας, «οπωσδήποτε συνδεόταν με το θέμα ελληνικού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, το θέμα της απομείωσης του χρέους».

 

«Το ουσιαστικό θέμα είναι ότι η χώρα σε αυτή την πολύ κρίσιμη χρονικά συγκυρία επιχειρεί να διαμορφώσει λύσεις που, όπως υπογράμμισε και ο Πρόεδρος Ομπάμα, πρέπει να είναι ανθεκτικές λύσεις για τη βιωσιμότητα, όχι μόνο του ελληνικού χρέους αλλά και για τη σταθερή ανάπτυξη της χώρας μας που είναι σε ένα κρίσιμο σημείο γεωπολιτικά για την Ευρώπη και για ολόκληρο τον κόσμο. Σε μια αστάθεια που επικρατεί παντού γύρω γύρω, η χώρα μας είναι μια σταθερή νησίδα και αυτό έχει τεράστια σημασία και για την Ευρώπη και για ολόκληρο τον κόσμο»  τόνισε.

 «Όποιος δεν μετράει σοβαρά τις επισημάνσεις του ηγέτη μιας χώρας που παίζει καθοριστικό ρόλο σε όλο τον πλανήτη, μάλλον προσεγγίζει με μίζερο τρόπο τη διεθνή πραγματικότητα. Όσες τέτοιες δηλώσεις, ή απόψεις, είδα, νομίζω ότι έχουν αυτό το χαρακτηριστικό»  είπε και πρόσθεσε ότι επρόκειτο για την τελευταία περιοδεία του Προέδρου Ομπάμα στην Ευρώπη, με πρώτο σταθμό την Αθήνα και με ένα μήνυμα που αφορά συνολικότερα την πολιτική της Ευρώπης, ώστε να ξεφύγει από τη δογματική προσήλωση στη μονόπλευρη λιτότητα.

Για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές για την προεδρία των ΗΠΑ σημείωσε: « Αυτό που φαίνεται να συμβαίνει τουλάχιστον τις πρώτες μέρες μετά την ανάδειξή του στην εξουσία και σιγά σιγά την ανάληψη ευθυνών, είναι μια λείανση της ρητορικής του»  ωστόσο ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλα που έχουν ειπωθεί και τρομάζουν και εκτίμησε ότι γενικά “η αμερικανική εξωτερική πολιτική δεν αλλάζει ιδιαίτερα εύκολα, αλλιώς θα είναι μια ανατροπή που θα αφορά συνολικότερα τον πλανήτη». 

Σχετικά με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «υπάρχει μια εμμονή της ΝΔ σε αυτό το επαναλαμβανόμενο αίτημα για εκλογές», ωστόσο, θεώρησε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαμήλωσε τους τόνους με αφορμή την παρουσία του αμερικανικού παράγοντα και προέβλεψε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα οι τόνοι θα ξανανέβουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς για τη δεύτερη αξιολόγηση ο κ. Μαντάς απάντησε: «Αυτό που γνωρίζω είναι ότι έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά, ότι διαπραγματευόμαστε εξίσου σκληρά και νομίζω ότι ο όποιος συμβιβασμός -που πιστεύω ότι θα επιτευχθεί μέσα στα χρονικά όρια που συζητάμε- θα έχει θετικά πρόσημα για τη χώρα μας για το λαό μας, θα είναι βεβαίως πάντα ένας συμβιβασμός χωρίς αμφιβολία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.