ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σβίγκου: «Ούτε βήμα πίσω από τη συμφωνία του 2015»

Σβίγκου: «Ούτε βήμα πίσω από τη συμφωνία του 2015»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράια Σβίγκου, οριοθέτησε τους στόχους στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Μιώντας στην τηλεόραση του Star είπε: «Κανένα βήμα πίσω από τη συμφωνία του 2015 και από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Να συμφωνηθεί το βασικό πλαίσιο, δηλαδή να γεφυρωθεί το κενό στα εργασιακά, να αποφασιστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και να ξεκινήσει η συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος». 

Επίσης, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε τα χαρακτηριστικά της επόμενης σελίδας για τη χώρα: «Εμείς συνδέουμε τόσο το κλείσιμο της αξιολόγησης, όσο και τη συζήτηση για το χρέος και στη συνέχεια την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη μέρα, όπου η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα δύσκολα και οι επενδυτές μπορούν να έχουν έναν καθαρό διάδρομο χρέους γνωρίζοντας ότι η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται για τα επόμενα χρόνια. Σε ένα πλαίσιο, όμως, στο οποίο -και αυτό είναι εξίσου σημαντικό- οι πολίτες δεν θα βλέπουν την ανάπτυξη απλώς στα νούμερα -τα νούμερα είναι πολύ ενθαρρυντικά για το επόμενο διάστημα και όλοι οι δείκτες επιβεβαιώνουν το θετικό κλίμα- αλλά θα το δουν αυτό στην καθημερινότητά τους και μετά από χρόνια λιτότητας και επιβαρύνσεων, θα μπορέσουμε να πούμε ότι υπάρχει αλλαγή σελίδας».

Δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τη ΝΔ ότι γνώριζε πως «το πρόγραμμα δεν θα βγει» και γι’ αυτό έφερε η κυβέρνηση Σαμαρά την προεδρική εκλογή νωρίτερα, τον Δεκέμβριο δηλαδή και όχι τον Μάρτιο, που ήταν το συνταγματικώς προβλεπόμενο. Ακριβώς επειδή η ΝΔ δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την αξιολόγηση αυτή και δεν είχε πετύχει τους στόχους που είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σε ερώτηση για το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, απάντησε ότι αυτό «δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει ως καμία τέτοια προοπτική. Οι μόνοι οι οποίοι ονειρεύονται κάλπες και φοράνε βουλευτικά κοστούμια είναι εκείνοι, οι οποίοι έχουν φύγει από την εξουσία και θέλουν πάρα πολύ να επιστρέψουν σε αυτή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.