ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κ. Ζαχαριάδης: «Δεν πανηγυρίζουμε για τις εξαγγελίες Τσίπρα – Οι εκλογές θα γίνουν το 2019»

Κ. Ζαχαριάδης: «Δεν πανηγυρίζουμε για τις εξαγγελίες Τσίπρα – Οι εκλογές θα γίνουν το 2019»

Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 δήλωσε κατηγορηματικά ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

Σχετικά με τη στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού είπε ότι “δεν πανηγυρίζουμε, ούτε εξωραΐζουμε την πραγματικότητα”, αλλά δεν θα αφήσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο ελληνικός λαός να τη μηδενίζουν με αυτόν τον τρόπο. “Μπορούμε σε 1,5 χρόνο να βγούμε από το μνημόνιο, θέλει δουλειά και επιμονή και θα το καταφέρουμε”, τόνισε.

“Nα είμαστε απόλυτοι και κατηγορηματικοί στο ζήτημα των εκλογών, οι εκλογές θα γίνουν το 2019 όταν η χώρα θα είναι ελεύθερη από τα μνημόνια και την επιτροπεία, όταν θα έχουμε αρχίσει να ανακτούμε σημαντικό τμήμα της δυνατότητας να νομοθετούμε, να παίρνουμε τις πρωτοβουλίες μας, να κάνουμε τις επιλογές μας”, τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Όσον αφορά στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, είπε ότι ο χρόνος είναι μια διάσταση η οποία είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την ελληνική πλευρά και το ελληνικό πρόγραμμα και πως όσο γρηγορότερα ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση χωρίς υποχωρήσεις αρχών τόσο καλύτερα και για την Ελλάδα. “Όποιες καθυστερήσεις υπήρξαν και στην πρώτη αξιολόγηση και υπάρξουν και στη δεύτερη από εδώ και πέρα σας λέω με απόλυτη επίγνωση ότι δεν είναι ευθύνη της ελληνικής πλευράς”, είπε και πρόσθεσε πως “αν διάφορες πλευρές στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αποφασίζουν να καθυστερούν την ελληνική προσπάθεια θα ζήταγα από την αντιπολίτευση να πιέσει την ευρωπαϊκή της οικογένεια για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και όχι να ρίχνει την ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση”.

Σχετικά με τις χθεσινές τηλεοπτικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε ότι στις αρχές του φθινοπώρου με έντονο καταγγελτικό λόγο η αντιπολίτευσημιλούσε για επικείμενη κατάρρευση, για να τονίσει:

“Όχι απλά βγήκε ο λογαριασμός αλλά βγήκαν και κάποια χρήματα περισσότερα και είναι υπογεγραμμένο στη συμφωνία ότι την εκτέλεση του πλεονάσματος την έχει στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση άρα κανείς να μην «παγώνει» στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο, στην Ιπποκράτους, στο Μοσχάτο, είναι στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης να μην τους λούζει κρύος ιδρώτας, δεν αναταράσσεται κανένας”. Επισήμανε ότι “αν για παράδειγμα φέτος είχαμε να υλοποιήσουμε το 4.5% πλεόνασμα του Σαμαρά- Βενιζέλου, ναι δε θα είχαμε τη δυνατότητα να δώσουμε αυτό το βοήθημα, ανεξάρτητα αν κάποιος το βλέπει λίγο μεγαλύτερο, αν κάποιος το βλέπει λίγο μικρότερο”.

“Προφανώς όσο ανοίγεις δημοσιονομικό χώρο έχεις τη δυνατότητα να κάνεις παρεμβάσεις υπέρ των πιο αδύναμων συμπολιτών”, τόνισε, για να σημειώσει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Εμείς επειδή αναγνωρίζουμε μια κατάσταση, δεν είμαστε κυνικοί, ζούμε αυτή την πραγματικότητα, τη βιώνουμε στον κοινωνικό μας περίγυρο θέλαμε να δώσουμε μια τέτοια απάντηση. Δεν πανηγυρίζουμε, ούτε εξωραΐζουμε την πραγματικότητα αλλά δε θα αφήσουμε μια γκρίνια και μια καταστροφολογία, τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει όχι η κυβέρνηση, όχι ο Τσίπρας, όχι ο Τσακαλώτος αλλά ο ελληνικός λαός να τη μηδενίζουν με αυτό τον τρόπο. Μπορούμε σε 1,5 χρόνο να βγούμε από το μνημόνιο, θέλει δουλειά και επιμονή και θα το καταφέρουμε”.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.