Ιδού το πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης (upd)

Ιδού το πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης (upd)

Στη δημοσιότητα το προσχέδιο του πορίσματος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης.

Σ’ αυτό δεν προβλέπεται καμία προανακριτική επιτροπή ούτε ποινική ευθύνη σε οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο.

Το προσχέδιο χωρίζεται σε δύο κεντρικά κεφάλαια όπου περιγράφονται τα ευρήματα για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων αντίστοιχα.

Αναφορικά για τα ΜΜΕ υπάρχουν ξεχωριστές εκθέσεις για τις εξής επιχειρήσεις: Star, Ant1, Πήγασος, Alpha, Mega, ΔΟΛ, Παραπολιτικά, Καθημερινές Εκδόσεις, Alter, Αυγή, Πρώτο Θέμα, ΣΚΑΙ και Κήρυκας, MadTv, Raelmedia, Αττικές Εκδόσεις, Ιδεοδρόμιο, ΕΒΕ, Ναυτεμπορική, Kontramedia.

Επίσης, παρουσιάζονται τα ευρήματα για τις δανειακές συμβάσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ με ενισχυμένες αναφορές στο λεγόμενο πόρισμα Καλούδη.

Οι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις την Πέμπτη, με τη Νέα Δημοκρατία κατά πληροφορίες να ζητά να συμπεριληφθούν στο πόρισμα αναφορές στη δανειοδότηση της Αυγής, κάτι που προφανώς δε θα γίνει δεκτό από την πλειοψηφία.

Τι προέβλεπε το πόρισμα για Στουρνάρα

Στο πόρισμα που διέρρευσε προς τα ΜΜΕ αναφέρονταν και το όνομα του νυν διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Οικονομικών.

Στο σχέδιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι μια ρύθμιση που είχε κάνει ως ΥΠΟΙΚ ο κ. Στουρνάρας, υπήρχε ενδεχόμενη τέλεση ποινικών αδικημάτων. Με την ρύθμιση εκείνη, είχαν διαγραφεί πρόστιμα 1,2 δισ,ευρώ σε εταιρείες πετρελαιοειδών για τριγωνικές συναλλαγές.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Χρήζει περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης εάν και εφόσον η διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων τόσο μεγάλου ύψους με τροπολογία από τον τ. Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα στοιχειοθετεί και συνιστά το ποινικό αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας προς το Ελληνικό Δημόσιο». Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτουν: «Με τα χρήματα από τον ιδρώτα και το «αίμα» του Έλληνα εργαζόμενου / καταθέτη, κάποιοι τραπεζίτες, υπουργοί και καναλάρχες στήνανε τριγωνικές business συναλλαγών των τραπεζών με το εγχώριο πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ παίζοντας εν αγαστή συνεργασία μπιλιάρδο διαπλοκής στην πλάτη του Ελληνικού Λαού».

Πρόεδρος Επιτροπής: Δεν τεκμηριώθηκαν οι κατηγορίες, δεν θα περιληφθεί στο τελικό πόρισμα

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, το κείμενο που διέρρευσε ήταν ένα από τα σχέδια και μάλιστα «παλαιό».

Οπως είπε ο κ. Μπαλωμενάκης, στο τελικό πόρισμα, δεν θα περιλαμβάνεται το κείμενο για τον Γ. Στουρνάρα διότι δεν ήταν δυνατόν να τεκμηριωθούν οι σχετικές υπόνοιες και κατηγορίες. Ετσι, στο τελικό πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια σε ΜΜΕ, που αναμένεται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, δεν θα αναφέρεται το τμήμα εκείνο που επιρρίπτει τυχόν ευθύνες του νυν διοικητή της ΤτΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, επιβεβαίωσε ότι στο πόρισμα δεν υπάρχει καμία αναφορά στον Γ. Στουρνάρα. «Δεν υπάρχει κανένα αίτημα της πλειοψηφίας για προανακριτική ούτε καμία ένδειξη για ποινική ευθύνη σε πολιτικό πρόσωπο» είπε με έμφαση, Ειδικά για το θέμα του διοικητή της ΤτΕ, ο Λάππας υποστήριξε ότι αυτό που διέρρευσε ήταν πιθανόν η άποψη ενός μέλους της Επιτροπής που συνέταξε το δικό του κομμάτι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.