ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

ΣΥΡΙΖΑ: «”Κηλίδα” τα δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ»

ΣΥΡΙΖΑ: «”Κηλίδα”  τα δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ»

«Κηλίδα» χαρακτήρισε τα δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας κατά την συνεδρίαση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Απ’ την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ Μάκης Βορίδης έδωσε έμφαση στο δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε και προσωπικά στον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι «είναι ο μόνος αρχηγός που ζήτησε δάνειο πέραν της τραπεζικής πρακτικής».

«Την ύπαρξη της διαπλοκής εμείς την στηρίζουμε σε καταθέσει όχι φίλων, αλλά αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε τις καταθέσεις του Αλαφούζου, του Κουρτάκη, εν τέλει και του Κουρή», σχολίασε ο Σπ. Λάππας, σημειώνοντας ότι «η συμπεριφορά των τραπεζικών στελεχών χρήζει περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης».

«Αν κοιταχθούμε στον καθρέπτη, θα σπάσει ο καθρέπτης. Δεν έχουν κέρδος τα κόμματα από αυτή την κηλίδα. Αν προτείνετε νομοθετική παρέμβαση, εδώ είμαστε να την δούμε. Εννοείται ότι θα πληρωθούν όλα και όλων», υπογράμμισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οφείλουν 401 εκατ. Δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί εσαεί, να υπάρχει ως κηλίδα του πολιτικού συστήματος. Πρέπει να αναλάβουν τα δύο κόμματα μια πρωτοβουλία. Να γίνει μία ρύθμιση των οφειλών τους. Ακούσαμε δηλώσεις των αρχηγών, αλλά είναι δηλώσεις, πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες συμπεριφορές εν των πράττεσθαι».

Ο Σπ. Λάππας εκτίμησε ότι «ακολουθήθηκε στο σύνολο των ΜΜΕ μία διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με το σύνολο των επιχειρήσεων και αυτό πρέπει να στιγματιστεί και να καταδικαστεί από όλους», ενώ επεσήμανε ότι «οι δανειοδοτήσεις δεν υπάγονται στους υπάρχοντες τραπεζικούς κανόνες» και «όλες οι καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων από τις τράπεζες έγιναν μετά από την 31η Μαρτίου 2016 που έγινε η κυβέρνηση ανακοίνωσε την σύσταση της Εξεταστικής».

Μάλιστα έκανε εκτενή αναφορά στο δάνειο του «Κήρυκα Χανίων» και την ρύθμιση που έγινε μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση στην Εξεταστική.

«Τι ταπεινά που φτάσαμε σήμερα! Με πόσο λιγότερα, αφού λείπουν οι ένοχοι πολιτικοί που διέφθειραν οι τραπεζίτες. Δεν μπορέσατε να βρείτε έναν. Δεν ακούσθηκε ούτε ένα όνομα. Κατέρρευσε ο μύθος», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Μ. Βορίδης και πρόσθεσε: «σας είπε κανείς ότι ενδεχομένως δεν υπάρχουν έκνομες ενέργειες στο χώρο των δανειοδοτήσεων; Ότι δεν πρέπει να ελέγχονται οι δανειοδοτήσεις; Ότι δεν πρέπει να φέρετε ρυθμίσεις για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο; Αυτό ήταν το αντικείμενο της Επιτροπής, η αστικονομική μελέτη δανειακών συμβάσεων; Δεν είναι ούτε εισαγγελία, ούτε Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε εποπτική αρχή η Επιτροπή».

Ο εισηγητής της ΝΔ έδωσε έμφαση στο δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε «αν είναι δυνατόν να μην έχουν ζητηθεί εμπράγματες εξασφαλίσεις για το δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει και ακίνητο; Θα πάμε μαζί να κάνουμε μία μήνυση στην Εθνική που δεν έβαλε εμπράγματες εγγυήσεις να τους πάμε για απιστία;».

«Το ξέρετε ότι, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η Αυγή δεν έχει μετοχικό κεφάλαιο και πρέπει να βάλει λεφτά ο μέτοχος, ο οποίος καθυστερεί την αποπληρωμή;», ρώτησε ο Μ. Βορίδης και πρόσθεσε: «ο Αλ. Τσίπρας είναι ο μόνος αρχηγός που ζήτησε δάνειο πέραν της τραπεζικής πρακτικής. Δεν μας προέκυψε για άλλον, δεν μας προέκυψε για τον Αντ. Σαμαρά, για τον Κυρ. Μητσοτάκη».

Την παραπομπή των βουλευτών της ΝΔ Τσουμάνη, Χριστογιάννη και Σταμενίτη από την Ολομέλεια της Βουλής πρότεινε ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κάνοντας λόγο για «ελλιπέστατη εξέταση ενός μείζονος ζητήματος με ευθύνη της πλειοψηφίας».

«Δεν καλέσατε ούτε καν αυτούς που είναι κατά το νόμο υπεύθυνοι για την αρχειοθέτηση του πορίσματος Καλούδη, τους τρεις βουλευτές της που υπέγραψαν την άθλια τροπολογία που οδήγησε στην αρχειοθέτηση του πορίσματος Καλούδη», είπε χαρακτηριστικά. «Προανακριτική Επιτροπή έπρεπε να συσταθεί και για τα δάνεια και για το πρόστιμο σε ΕΛΠΕ και Motor Oil που χαρίσθηκε. Δεν το κάνετε, είστε και εσείς ποινικά υπόλογοι και αυτό είναι κακούργημα», κατέληξε.

«Επαίρεστε γιατί με την δημιουργία της Εξεταστικής δόθηκε πολιτικό εναρκτήριο λάκτισμα στη Δικαιοσύνη; Δεν μπορείτε να το πείτε αυτό», είπε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος υποστήριξε ότι «ξεκινούσατε από την πρώτη ημέρα με το σχήμα των τριγωνικών σχέσεων κόμμα – τράπεζες – ΜΜΕ και την αναπαραγωγή της εξουσίας», αλλά «κατέρρευσε όλη η φιλολογία περί τριγώνου. Απορώ τι σας μένει. Η απόπειρα να δανειοδοτηθεί μηχανισμός για να σας βγάλει κανάλι, η αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά, η παρέμβαση για να πάρει δάνειο η Αυγή, η offshore της Αυγής;».

«Σε όλα έχετε αποτύχει, αποτύχατε και εδώ», συμπέρανε ο Ανδ. Λοβέρδος, που χαρακτήρισε «αυτογκόλ» το ζήτημα παραπομπής Στουρνάρα θυμίζοντας το «πως έβαλε αυτογκόλ ο Σέρχιο Ράμος στον αγώνα Σεβίλλη – Ρεάλ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι λειτουργίες της Επιτροπής χρησιμοποιήθηκαν για να ενισχυθεί ένα κλίμα αποπροσανατολισμού που συστηματικά επιδιώκεται. Σ’ αυτό το κλίμα συμμετέχει και η ΝΔ για να συγκαλύψει ότι επί της ουσίας ταυτίζονται οι πολιτικές σας», εκτίμησε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος που σημείωσε ότι «δόθηκε ακόμη το βήμα στους εκπροσώπους της ναζιστικής και εγκληματικής Χρυσής Αυγής να κάνουν σώου». Ακόμη παρατήρησε ότι «το έργο της Επιτροπής ήταν περιορισμένο, καθώς τα κόκκινα δάνεια ήταν 108 δισ. και εμείς ασχοληθήκαμε με 1,2 δισ.».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.