Τ. Μηταφίδης: «Η ΝΔ δεν κρύβει ότι είναι ταυτισμένη με τη σκληρή γραμμή των δανειστών»

Τ. Μηταφίδης: «Η ΝΔ δεν κρύβει ότι είναι ταυτισμένη με τη σκληρή γραμμή των δανειστών»

Η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, σημειώνοντας: «Έχουμε φτάσει στο αίσχος ακόμα και στο Δημόσιο να μην μπορούμε να πληρώσουμε συμβασιούχους, όπως εκείνους στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας».

Για την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση και το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, ο κ. Μηταφίδης σχολίασε πως «η ΝΔ δεν κρύβει ότι είναι ταυτισμένη με τη σκληρή γραμμή των δανειστών και υπόσχεται ότι θα τα εφαρμόσει όλα».

Με αφορμή την άνοδο της ξενοφοβίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι αναπτύσσεται μια δυναμική στην Ευρώπη, καθώς έχει γίνει αντιληπτό ότι «λιτότητα και ύφεση τρέφουν το αβγό του φιδιού».

Ο κ. Μηταφίδης σημείωσε ότι είναι θετική η δήλωση του Πιέρ Μοσκοβισί υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά πρέπει να εκφραστεί και στους δανειστές. «Με την πολιτική των μνημονίων πήγαμε σε μια λογική εξατομίκευσης των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί γαλέρα […] έχουν φτάσει οι εργοδότες να αφήνουν μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους ή ακόμα και να προχωρούν σε συμψηφισμούς με τα δώρα κ.λπ.» υπογράμμισε.

Ο βουλευτής δικαιολόγησε την κοινωνική δυσαρέσκεια, όπως αυτή αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. «Δεν μπορεί παρά να υπάρχει δυσαρέσκεια των πολιτών, είναι δύσκολη η ζωή για πολλά πράγματα. Ωστόσο, η κυβέρνηση με σειρά μέτρων όπως το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, που οι προηγούμενοι ούτε ήθελαν να ακούσουν ότι υπάρχει. Φυσικά όλα αυτά δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά προσπαθούμε» είπε.

Πάντως, σημείωσε: «Το κρίσιμο ζήτημα παραμένει η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ελπίζουμε οι πρωτοβουλίες να ευοδωθούν το επόμενο διάστημα και ελπίζουμε οι εκλογές στην Ευρώπη να μην αναδείξουν κυβερνήσεις που υποστηρίζουν τη βάρβαρη λιτότητα».  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με αφορμή την ψήφιση τροπολογίας που αφορά την ανάκτηση της ελληνικής ιθαγένειας για τα παιδιά θυμάτων του ολοκαυτώματος (σσ. η τροπολογία δεν ψηφίστηκε από ΧΑ και ΝΔ, που υπαναχώρησε τελευταία στιγμή) ο κ. Μηταφίδης σχολίασε: «Τα ζητήματα αυτά δεν αφορούν μόνο το παρελθόν, αλλά και το παρόν, ελπίζω όχι και το μέλλον της Ευρώπης. Αποδείχτηκε ότι ο ναζισμός δεν αποτελούσε μια προειδοποίηση από το παρελθόν, η πολιτική λιτότητας είναι η νεκρανάσταση του ναζισμού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.