Κ. Χρυσόγονος: «Τρύπα» 9 με 10 δισ. ετησίως στον προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω Brexit

Κ. Χρυσόγονος: «Τρύπα» 9 με 10 δισ. ετησίως στον προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω Brexit

«Τρύπα» της τάξεως των 9 με 10 δισ. ευρώ ετησίως δημιουργείται στον προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω του Brexit, όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Κώστας Χρυσόγονος.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν καθαρός δότης για την ΕΕ, άρα ή θα μειωθούν ισόποσα οι δαπάνες παντός είδους της Ένωσης ή θα πρέπει να σταματήσουν κάποιες δράσεις ή οι υπόλοιπες χώρες, με κατανομή, να καλύψουν το ποσό αυτό.

Η Ελλάδα, πρόσθεσε ο κ. Χρυσόγονος είναι ο τέταρτος κατά κεφαλήν καθαρός λήπτης της Ένωσης με 450 ευρώ κατ΄ άτομο ετησίως, δηλαδή το 3% του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται απευθείας από τον προϋπολογισμό της Ένωσης.

Ο κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι η ΕΕ έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις έναντι της Βρετανίας, είτε σε καταβολή μισθών και κυρίως συντάξεων, σε Βρετανούς υπαλλήλους που εργάζονται στα όργανα της Ένωσης, σε σχέση με την ολοκλήρωση προγραμμάτων της ΕΕ που τρέχουν στη Βρετανία. Για τον λόγο αυτό η Ένωση θα εγείρει αξιώσεις έναντι του Ηνωμένου Βασιλείου της τάξεως των 50 δις ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος επισήμανε ότι θα χρειαστούν περίπου 12.000 διαφορετικές νομικές δράσεις για να ολοκληρωθεί το Brexit και εκτίμησε ότι δεν θα είναι βελούδινο το διαζύγιο και ότι θα δημιουργηθούν αρκετές τριβές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.