Π. Ρήγας: «Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί άμεσα καθώς έχει εξαντληθεί ο χρόνος και οι αντοχές της ελληνικής οικονομίας»

Π. Ρήγας: «Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί άμεσα καθώς έχει εξαντληθεί ο χρόνος και οι αντοχές της ελληνικής οικονομίας»

Στην εκτίμηση ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί άμεσα, καθώς έχουν εξαντληθεί και ο χρόνος, όσο και οι αντοχές της ελληνικής οικονομίας, προχώρησε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του.

Επανέλαβε ότι για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης δεν ευθύνεται η κυβέρνηση, αλλά οι παράλογες απαιτήσεις της άλλης πλευράς. «Στην α? αξιολόγηση ζητούσαν μέτρα 3,6 δισ. και τώρα μέτρα 4,5 δισ. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάστηκε χρόνος και επιμονή για να βγάλουμε τις απαιτήσεις αυτές από το τραπέζι. Όλα αυτά αποδεικνύουν πως γίνεται επίμονη και ουσιαστική διαπραγμάτευση από την πλευρά μας. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν μέτρα, που όχι μόνο είναι εκτός της συμφωνίας του καλοκαιριού του 2015, αλλά και δεν μπορεί και να αντέξει η κοινωνία» είπε ο κ. Ρήγας.

Υπογράμμισε πως το κομβικό σημείο όλης της διαπραγμάτευσης είναι η επίτευξη της μηδενικής δημοσιονομικής επιβάρυνσης, ενώ τόνισε ότι σε συνδυασμό με τον στόχο να βγει η Ελλάδα στις αγορές το 2018, θα διαμορφωθεί ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο. 

Ερωτηθείς για το σενάριο εκλογών και για την κυβερνητική συνοχή, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Όταν καταλήξουμε σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο συμφωνίας, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να το εγκρίνει» και τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.