ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Π. Ρήγας: «Κανείς δεν μιλάει για εκλογές»

Π. Ρήγας: «Κανείς δεν μιλάει για εκλογές»

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βγει η Ελλάδα στις αγορές το 2018 και η έξοδος από την οικονομική επιτροπεία, τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Πάνος Ρήγας, ο οποίος είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση περιμένει θετικές εξελίξεις στο θέμα του χρέους και προσβλέπει σε νέα περιθώρια συζήτησης με τους δανειστές, ως αποτέλεσμα της ανοδικής πορείας της οικονομίας.

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε την προσπάθεια που γίνεται. Το κόμμα είναι προσανατολισμένο στην ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτής, η οποία θα κριθεί από τον ελληνικό λαό στο τέλος της θητείας μας ως κυβέρνηση» επισήμανε ο κ. Ρήγας.

Όσο για το κείμενο που κατέθεσαν στη συνεδρίαση 13 μέλη της ΚΕ, το χαρακτήρισε «κείμενο συμβολής», λέγοντας πως «δεν επηρεάζει την απόφαση της ΚΕ, που λήφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία» και σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει κόμμα ανοιχτό στον διάλογο. Προχωράμε ενωμένοι προς την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία. Θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας».

Ο κ. Ρήγας είπε ότι είναι τρία τα σημαντικά σημεία της κατ’ αρχήν συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Eurogroup και πιο συγκεκριμένα:

-Πρώτον, αποφύγαμε την εφαρμογή των παράλογων απαιτήσεων του ΔΝΤ για νέα μέτρα λιτότητας με δημοσιονομικό αποτέλεσμα 2% επί του ΑΕΠ.

-Δεύτερον, αντικρούσαμε τις επίσης παράλογες απαιτήσεις στα εργασιακά. Συμφωνήθηκε η επαναφορά των αρχών της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επεκτασιμότητας για τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας από τον Σεπτέμβρη του 2018 και επιτεύχθηκε η μη τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για το lockout, δηλαδή την ανταπεργία, καθώς και η μη αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά, στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς εργασίας που παραλάβαμε σε πλήρη απορρύθμιση.

-Τρίτον, τα μέτρα που συμφωνήθηκαν δεν περιλαμβάνουν επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά αποτελούν ένα διαφορετικό δημοσιονομικό μίγμα, το οποίο περιέχει μέτρα 1% προς μία κατεύθυνση και αντίστοιχα μέτρα 1% προς την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, των θεσμικών τομών και όλων των υπολοίπων δράσεων που θα μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό τοπίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.