Δ. Μάρδας για τις δηλώσεις για το Άγιο Φως: «Ο καθένας έχει την δική του άποψη και ο κόσμος κρίνει»

Δ. Μάρδας για τις δηλώσεις για το Άγιο Φως: «Ο καθένας έχει την δική του άποψη και ο κόσμος κρίνει»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας, τοτποθετήθηκε με τον δικό του τρόπο, για τα όσα ειπώθηκαν για την μεταφορά του Αγίου Φωτός και το κόστος της διαδικασίας.

Μιλώντας σε ρ/σ κράτησε αποστάσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν δηλώσει δεν χρειάζεται να γίνεται η μεταφορά με τιμές αρχηγού κράτους.

«Στο Ναό της Αναστάσεως βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παιχνίδι εξουσίας. Η παρουσία μας εκεί έχει και μια πολιτική και εθνική διάσταση. Μ΄αυτή τη διάσταση πρέπει να βλέπουμε το θέμα», δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των συναδέλφων τους αρκέστηκε να πει ότι «ο καθένας έχει την δική του άποψη και ο κόσμος κρίνει».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη είχε αναφέρει: «Αν θέλετε την άποψή μου το να μεταφέρεται με τιμές αρχηγού κράτους είναι υπερβολικό. Σέβομαι πολύ το θρησκευτικό αίσθημα του καθενός. Εγώ κατάγομαι από οικογένεια παππάδων, ήμουν παππαδάκι μικρός».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Βεβαίως θα πρέπει να έρχεται με τις ανάλογες τιμές, δηλαδή οι καθολικοί το μεταφέρουν με τιμές αρχηγού κράτους;».

Ο βουλευτής Δράμας Κώστας Καραγιαννίδης είχε σχολιάσει σχετικά: «Δεν είναι Αρχηγός Κράτους, είναι ένα αντικείμενο. Δεν μπορεί να έρχεται με έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου. Δεν μπορεί στην πολιτισμένη Ευρώπη να γίνεται αυτό. Να μεταφέρεται με τιμές, εντάξει, αλλά Αρχηγός Κράτους δεν είναι. Συμβαίνει πουθενά αλλού αυτό; Στη Γερμανία, το Βατικανό, την Αγγλία;».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα το βράδυ της Ανάστασης. Μάλιστα, θέλοντας να αιτιολογήσει την άποψή του σημείωσε ότι είναι «κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου αλλά και ένα αρκετά δαπανηρό έθιμο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι απαράδεκτο το ότι ενισχύουμε ένα κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου και το ενισχύουμε με το κράτος, όπου το κράτος πρέπει να είναι ανεξίθρησκο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλαούρας.  Ενώ συνέχισε λέγοντας πως «το δεύτερο σημείο είναι ότι υπάρχει ένα σημαντικό κόστος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.