Μ. Μπαλαούρας: «Οι θυσίες του ελληνικού λαού φαίνεται ότι οδηγούνται στο τέλος τους»

Μ. Μπαλαούρας: «Οι θυσίες του ελληνικού λαού φαίνεται ότι οδηγούνται στο τέλος τους»

Για «έντονα σημάδια για επιστροφή της Ελλάδας στη κανονικότητα» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας σε άρθρο του στο πόρταλ www.ilia24.gr.

«Οι θυσίες του ελληνικού λαού φαίνεται ότι οδηγούνται στο τέλος τους και ανοίγει ο δρόμος για μια νέα πορεία της χώρας, με ανάπτυξη, απασχόληση, επιστροφή των νέων και όλα αυτά με ταξικό πρόσημο» σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Προβαίνοντας σε μίνι απολογισμό του κυβερνητικού έργου ο κ. Μπαλαουράς δηλώνει ότι η συμφωνία με τους δανειστές για το κλείσιμο της αξιολόγησης, με δεδομένα τα αρνητικά μέτρα, αλλά και τα θετικά αντίμετρα που τη συνοδεύουν, φαίνεται ότι διαβάζεται ως το κρίσιμο βήμα για την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα και ανοίγει το στοίχημα της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων πέφτουν στα προ μνημονίων επίπεδα – του Ιανουαρίου 2010. Το γεγονός αυτό συνιστά έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στις δημοσιονομικές προοπτικές της Ελλάδας, καθώς σηματοδοτεί τη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας κι ανοίγει το δρόμο για την έξοδό μας στις αγορές» τονίζει.

Παράλληλα, ο κ. Μπαλαούρας προσθέτει ότι έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό, που κατευθύνονται προς το ελληνικό Χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκεται σε άνοδο εδώ και 15 μέρες. «Οι εκτιμήσεις από στελέχη χρηματιστηριακών εταιρειών αναφέρουν ότι μεγάλο μέρος αυτού του χρήματος δεν είναι στην πραγματικότητα ξένο, αλλά χρήμα των ελληνικών αποταμιεύσεων, που είχε διοχετευθεί τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό και τώρα επιστρέφει, υπό μορφή funds, καθώς με το κλείσιμο της αξιολόγησης και το άνοιγμα της συζήτησης για τη μείωση του χρέους εκλείπουν οι παλιοί φόβοι για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, δημοσιονομική κατάρρευση, αδυναμία αποπληρωμής ομολόγων, κούρεμα καταθέσεων κλπ» τονίζει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο βουλευτής προσθέτει ότι οι αγορές προεξοφλούν και την απομείωση του χρέους, ενώ θετικά είναι και τα νέα για τη βιομηχανική παραγωγή που σημειώνει σημαντική άνοδο, ενώ συνεχίζεται και η αποκλιμάκωση της ανεργίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.