ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κ. Χρυσόγονος: «Στα Μνημόνια μπήκαμε γιατί η χώρα είχε χάσει το παραγωγικό της μοντέλο»

Κ. Χρυσόγονος: «Στα Μνημόνια μπήκαμε γιατί η χώρα είχε χάσει το παραγωγικό της μοντέλο»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, αναφερόμενος στη δίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, επεσήμανε ότι στα μνημόνια δεν μπήκαμε επειδή το έλλειμμα φούσκωσε από το 13,5% στο 15,5% το 2009 προφανώς, αλλά επειδή η χώρα είχε χάσει το παραγωγικό της μοντέλο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Χρυσόγονος πρότεινε επίσης τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας, που θα υπάγεται στις εντολές του πρύτανη.

«Για το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου εφόσον προβλέπεται στο Σύνταγμα η αυτοδιοίκηση των πανεπιστημίων, θα έπρεπε να υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία στην οποία θα πρέπει να ανατίθεται η φύλαξη» ανέφερε. Βεβαίως, εξήγησε ο ευρωβουλευτής, δεν πρέπει να είναι ξέφραγο αμπέλι οι πανεπιστημιακοί χώροι όπως έγινε πέρυσι με το κάμπινγκ στο ΑΠΘ.

«Οι φραστικές οξύτητες δεν ωφελούν… Η ανώτατη εκπαίδευση έχει μεγάλα προβλήματα που για να επιλυθούν πρέπει να καταστούν αντικείμενο διαλόγου μεταξύ των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, των φορέων της ακαδημαϊκής ενότητας, των ενώσεων των φοιτητών, του προσωπικού» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο, ο νόμος του 2011 (νόμος Διαμαντοπούλου) δεν απέδωσε στην πράξη, καθώς φάνηκε ότι δεν αποδίδουν τα Συμβούλια των Πανεπιστημίων επειδή συνέβαλαν στη γραφειοκρατία.

Όσον αφορά την έφοδο του Ρουβίκωνα στη Βουλή ανέφερε ότι «το πραγματικό πρόβλημα ασφάλειας δεν είναι να πετάξουμε τρικάκια, αλλά μολότοφ, η βία είναι το πραγματικό πρόβλημα». «Εμένα δεν με ενοχλούν τα τρικάκια, με ενοχλούν οι μολότοφ. Χώρος για να πετάς τρικάκια δεν είναι το προαύλιο της Βουλής, είναι το Σύνταγμα, αλλά τέλος πάντων δεν είναι αυτό το πρόβλημα» εξήγησε ο Κώστας Χρυσόγονος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.