ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Γκρίνια» στο ΣΥΡΙΖΑ για τα… «λάθη» του Γ.Μουζάλα στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης

«Γκρίνια» στο ΣΥΡΙΖΑ για τα… «λάθη» του Γ.Μουζάλα στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης

Συνεχίζονται τα «όργανα» κατά του κ. Γιάννη Μουζάλα για τους χειρισμούς του στο μεταναστευτικό πρόβλημα καθώς μετά την σφοδρή κριτική που δέχθηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία λίγο έλειψε να τον οδηγήσει εκτός κυβέρνησης, την σκυτάλη πήραν οι δήμαρχοι αλλά και ορισμένοι βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος σε συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης βουλευτής Χίου με τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε έντονο προβληματισμό υποστηρίζοντας ότι η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική «σέρνεται πίσω από καταστάσεις και επιχειρεί περιστασιακά να λύσει το πρόβλημα». «Επικρατεί τραγική εικόνα για μετανάστες και νησιώτες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης και πρόσθεσε «Γίνονται κάποιες προσπάθειες από την κυβέρνηση. Όμως διατυπώνω ερωτηματικά αν η προσπάθεια αυτή είναι σε μια συγκροτημένη στρατηγική ή σέρνεται πίσω από καταστάσεις και επιχειρεί περιστασιακά να λύσει προβλήματα. Το ερώτημα δεν είναι μόνο δικό μου και η κυβέρνηση οφείλει να το απαντήσει». Επικεντρώνοντας δε τη κριτική του στον κ. Μουζάλα που εκείνη την ώρα έλλειπε από την αίθουσα είπε «Θέλω να επισημάνω σε όσα είπε ο υπουργός και λυπούμαι που δεν τα ακούει ότι η τακτική έμμεσης αποτροπής δημιουργεί ζητήματα και τοπικά στο νησί μας και ζητήματα αν αυτή η τακτική είναι συμβατή με τις αξίες που υπηρετούμε ως πολιτικά πρόσωπα και αν μπορούμε αυτές τις τακτικές να τις υπερασπιστούμε στις τοπικές κοινωνίες».

Γιάννης Μουζάλας: Πιθανόν να έχω κάνει και εγώ λάθη

Από την πλευρά του ο κ. Μουζάλας το μόνο που μπόρεσε να υποσχεθεί ήταν η δημιουργία νέων κέντρων στα συγκεκριμένα νησιά προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση σε όσα λειτουργούν.

Ο ίδιος δε παραδέχθηκε ότι «Λέμε να αποσυμφορήσουμε τα νησιά και όλοι κλαίμε για δραματικές συνθήκες. Οι συνθήκες στην Μόρια απάδουν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αγγίζουν τα όρια της παραβίασης. Αν θέλουμε την συμφωνία να δούμε πως θα διορθώσουμε την κατάσταση» και υποστήριξε ότι η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας δεν προβλέπει μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα και ενδεχόμενη παραβίασή της θα οδηγούσε σε επανάληψη τεράστιων ροών του 2015.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι για την αντιμετώπιση των δραματικών συνθηκών που επικρατούν στα κέντρα υποδοχής «πρέπει να πάμε σε διεύρυνση των χώρων υποδοχής και σε νέα κέντρα. Στα περισσότερα νησιά δεν έγινε και δημιουργήθηκε πρόβλημα. Στην Κω που έγιναν τα πράγματα πάνε καλύτερα. Ωστόσο σήμερα δεν βοηθούν οι ευχές. Είπε κάποιος άμεση αποσυμφόρηση. Το εύχομαι και εγώ». Ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε ότι έχει ευθύνη για την απελπισία που επικρατεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αναφέροντας «Αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία των κατοίκων των νησιών νομίζω ότι υπάρχει ταύτιση που δεν φταίει ο λαός και οι δήμαρχοι. Πιθανόν κυβερνητικά δικά μου λάθη να τους οδήγησαν σε απελπισία. Όμως είναι λάθος η ταύτιση της κούρασης με ακραία αντιρατσιστικά αιτήματα. Να ξαναψάξουμε το αίτημα. Αποσυμφόρηση των κάμπς που σημαίνει άνοιγμα καμπς, δημιουργία νέων χώρων. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που από τον Αύγουστο οξύνεται και πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Μουζάλας υποστήριξε ότι οι επαναπροωθήσεις έχουν καθυστερήσει αλλά επέρριψε την ευθύνη σε νομικά προβλήματα. «Το 80% της καθυστέρησης έχει να κάνει με νομικούς όρους. Δώστε το υπόλοιπο 20% σε εμένα αλλά υποδείξτε μου τι να κάνω» υποστήριξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.