Θ. Δρίτσας: «Στο τέλος του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα»

Θ. Δρίτσας: «Στο τέλος του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα»

«Στο τέλος του 2018, όχι μόνο θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, αλλά θα έχει διαμορφωθεί και ένα νέο περιβάλλον, αναφορικά με τις δεσμεύσεις που θα έχει η ελληνική οικονομία και ελπίζουμε ότι, οι αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία, θα αρχίσουν να ανατρέπονται», τονίζει σε συνέντευξή του ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.

«Το επιδιώξαμε το 2017 και θα το επιδιώξουμε με μεγαλύτερη ένταση και το 2018, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα για την ενίσχυση κυρίως αυτών που πλήττονται περισσότερο» προσθέτει.

Ο κ. Δρίτσας, δηλώνει «συγκρατημένα αισιόδοξος» για την πορεία της οικονομίας, καθώς όπως λέει τα θετικά στοιχεία είναι πραγματικότητα, «δεν είναι προϊόν ενός επικοινωνιακού τεχνάσματος», αλλά «αυτά πρέπει να συνταιριάξουν και με τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή και κυρίως με τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Και εκεί, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος».

Για το λιμάνι του Πειραιά, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρει ότι «η παρουσία της κινεζικής επιχειρηματικότητας προσδίδει έναν πολύ μεγάλο δυναμισμό κυρίως σε ότι αφορά την προσέγγιση ολοένα και περισσότερων φορτίων και την αναβάθμιση του Πειραιά στο ευρωπαϊκό και διεθνές μεταφορικό δίκτυο».

Προσθέτει, όμως, ότι «το ζήτημα είναι εάν θα διατηρηθούν σταθερές και ασφαλείς εργασιακές σχέσεις, εάν θα προστατευθεί το περιβάλλον, εάν οι συνολικές δραστηριότητες δεν θα πνίξουν τις πόλεις, αλλά θα συνδεθούν αρμονικά με τους παραλιμένιους δήμους».

Αναφορικά με το πρόσφατο ναυάγιο στο Σαρωνικό και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον ο κ. Δρίτσας τονίζει, ότι «δεν θα πρέπει να δεχθούμε ότι “αυτά συμβαίνουν”. Δεν πρέπει να συμβαίνουν». Παράλληλα αναφέρει, ότι θα πρέπει πολύ σύντομα να διαλευκανθούν οι αιτίες του ναυαγίου, υπογραμμίζοντας πως «όλοι όσοι εμπλέκονται στα ζητήματα της ναυσιπλοΐας παραδέχονται ότι ένα πλοίο δεν βυθίζεται τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα, ακόμη και εάν έχει προβλήματα».

Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας τονίζει ότι είναι λάθος προσέγγιση να θεωρείται ότι οι πρόσφυγες απειλούν την εθνική κυριαρχία. «Είναι άλλο οι πολιτικές που πρέπει να ασκηθούν για να ανταποκριθούν η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο πολιτισμένος κόσμος στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πρόσφυγες και άλλο η επίσης υποχρεωτική στόχευση της προστασίας των συνόρων. Όποιος τα μπλέκει δεν εξυπηρετεί ούτε τον ένα στόχο ούτε τον άλλον, αντίθετα υπονομεύει και τα δυο» υποστηρίζει ο κ. Δρίτσας ενώ πλέκει το εγκώμιο του Λιμενικού Σώματος για το οποίο λέει ότι «πήρε άριστα» και αυτό, «αναγνωρίστηκε όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.