Δ Παπαδημούλης: Καταθέτει επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν σχετικά με την προκλητικότητα της Τουρκίας

Δ Παπαδημούλης: Καταθέτει επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν σχετικά με την προκλητικότητα της Τουρκίας

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, θέτει επείγουσα ερώτηση προτεραιότητας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά το τελευταίο επεισόδιο στα Ίμια, ενόψει της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας στις 26 Μαρτίου.

Ο κ. Παπαδημούλης επισημαίνει ότι «η τουρκική κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Ερντογάν οφείλουν να δεσμευτούν αμετάκλητα στις σχέσεις καλής γειτονίας, να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο και να μάθουν επιτέλους να συμβιώνουν με τις όμορες χώρες, χωρίς να πριμοδοτούν την ένταση και τον διπλωματικό αυτοεγκλωβισμό της».

«Η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και “νευρικότητας”, δεν διευκολύνει τον διάλογο και τη συνεργασία, με βάση τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, καθώς και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που επιδιώκει να οικοδομήσει η ελληνική κυβέρνηση» σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θέτει, δε, το ερώτημα προς την Κομισιόν σχετικά με τις πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ενόψει και της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας στις 26 Μαρτίου, καθώς και με ποιες ενέργειες θα συμβάλλει στη διασφάλιση της ομαλότητας στην περιοχή στο πλαίσιο των ευρωτουρκικών σχέσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.