Σία Αναγνωστοπούλου: «Πολιτική, συνταγματική και ηθική υποχρέωση της Βουλής η υπόθεση της Novartis»

Σία Αναγνωστοπούλου: «Πολιτική, συνταγματική και ηθική υποχρέωση της Βουλής η υπόθεση της Novartis»

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της στην Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε λόγο για «συνταγματική, πολιτική και ηθική υποχρέωση» της Βουλής να συγκροτεί προανακριτικές επιτροπές για τις δικογραφίες που περιλαμβάνουν πολιτικά πρόσωπα.

Η δήλωσή της σχολιάστηκε έντονα από μέλη της αντιπολίτευσης που σημείωσαν ότι αποτελεί «παρακαταθήκη» για την στιγμή που θα κατατεθούν προτάσεις εξεταστικής ή προανακριτικής για μέλη της σημερινής κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όταν μια δικογραφία περιλαμβάνει 10 πολιτικά πρόσωπα τότε υποχρέωση πολιτική συνταγματική και ηθική της Βουλής είναι να συγκροτήσει προανακριτική» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Αναγνωστοπούλου για να συνεχίσει «υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Υπάρχει και κάτι άλλο. Τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να υποστούν δημόσιο έλεγχο. Φτάσαμε στη χρεοκοπία επειδή το κράτος προσέκρουσε σε τρία παγόβουνα: υγείας, δημόσιων έργων και εξοπλισμών. Κάποιοι θεώρησαν ότι το δημόσιο χρήμα ήταν περιουσία της και αυτή η αντίληψη έφτιαξε το φαύλο κύκλο διαφθοράς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.