ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κοντονής: Απόφαση για την αποσυμφόρηση του Πρωτοδικείου Αθηνών

Κοντονής: Απόφαση για την αποσυμφόρηση του Πρωτοδικείου Αθηνών

Την αποσυμφόρηση του «υδροκέφαλου» Πρωτοδικείου της Αθήνας με το χωρισμό του σε δύο επιμέρους, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής ο οποίος το πρωί επισκέφτηκε τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

«Είναι αμετάκλητη η απόφαση της κυβέρνησης για τη διάσπαση του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας της Αθήνας. Εκτιμώ ότι μέσα στο 2018 θα έχουμε τελειώσει τη διαδικασία της εξεύρεσης κτιρίων που θα στεγάσουν τα νέα Πρωτοδικεία Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μέσα στο 2019», δήλωσε ο κ. Κοντονής προσθέτοντας ότι εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ψηφιστεί και το νομοσχέδιο για την δικαστική αστυνομία, ενώ προανήγγειλε την ολοκλήρωση προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ για τη στελέχωση των κενών θέσεων στο Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος συναντήθηκε με τους επικεφαλής της Εισαγγελίας Ηλ. Ζαγοραίο , του Πρωτοδικείου Ελ.Γεωργίλη και εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων , τόνισε πως οι προωθούμενες διατάξεις αφορούν και την ενίσχυση των ανακριτών διαφθοράς με επιστημονικό προσωπικό που θα έχει ειδικές γνώσεις για τις υποθέσεις που χειρίζονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Κοντονής ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης τους δικαστικούς υπαλλήλους για το έργο που παρέχουν και τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν με τρομερό φόρτο εργασίας που ξεπερνά πολλές φορές το ανθρώπινο μέτρο. Επίσης, απηύθυνε εύσημα στους δικαστές για το μέρισμα που συγκεντρώνουν από τις διαιτησίες, το οποίο διαθέτουν για την βελτίωση υποδομών του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας. Τέλος εξήρε τη συμβολή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην ολοκλήρωση , μετά από πάρα πολλά χρόνια, των έργων αποκατάστασης των κτιρίων που είχε ως αποτέλεσμα, όπως είπε, « με το ελάχιστο δυνατό κόστος για τον έλληνα φορολογούμενο και στον συντομότερο δυνατό χρόνο , να έχει σε μεγάλο βαθμό αλλάξει η εικόνα των δικαστηρίων στην Αθήνα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.