Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε ψήφισμα για τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε ψήφισμα για τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους

Την έντονη αποδοκιμασία τους για τη χθεσινή, δολοφονική επίθεση του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασαν τόσο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, η οποία κατέθεσε και σχετικό ψήφισμα του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, όσο και η Αννέτα Καββαδία.

Αφορμή στάθηκε η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σχετικά με την επιτάχυνση των διαδικασίων ασύλου και την ενσωμάτωση, στην ελληνική νομοθεσία, ευρωπαϊκών οδηγιών.

Στο ψήφισμα αναφέρεται πως:

«Ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση του στρατού του ισραηλινού κράτους κατά διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας, περιλαμβάνει την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και παιδιών, καθώς και σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών.

Η διεθνής κοινότητα, είδε με φρίκη και αποτροπιασμό τη χτεσινή ημέρα, που έχει γραφτεί ήδη με μελανά χρώματα στην παγκόσμια ιστορία και θα επιδεινώσει την σταθερότητα στην περιοχή».

«Ασφαλώς χρειάζονται πρωτοβουλίες από την πλευρά του ΟΗΕ και της ΕΕ και επικράτηση της δικαιοσύνης και της ειρήνης. Στηρίζουμε την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος και τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου θα συνυπάρχει ειρηνικά με το κράτος του Ισραήλ», καταλήγει το ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία είχε ζητήσει από το βήμα της Βουλής την απερίφραστη και κατηγορηματική καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης του ισραηλινού στρατού κατά Παλαιστινίων.
Παράλληλα, επέκρινε όσους αντιμετωπίζουν «με παραινέσεις και ίσες αποστάσεις» τη δολοφονική αυτή επίθεση όπως είπε, που είχε ως αποτέλεσμα 66 νεκρούς, ανάμεσα τους παιδιά και βρέφη,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Χρειάζεται καθαρή απερίφραστη και κατηγορηματική καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών», τόνισε η κ. Καββαδία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.