Καρφιά Κοντονή προς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Πρόεδρο ΔΣΑ

Καρφιά Κοντονή προς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Πρόεδρο ΔΣΑ

Να μελετήσουν την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, για «να μην εκτεθούν για άλλη μια φορά», προτρέπει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας Δημήτρη Βερβεσό, οι οποίοι έκαναν λόγο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, στον απόηχο της παραίτησης του Νίκου Σακελλαρίου από την προεδρία του ΣτΕ.

Σε δήλωσή του ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι «η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί ηχηρή απάντηση στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίοι προσπάθησαν χθες μέσω της παραίτησης του Νικολάου Σακελλαρίου από τη θέση του προέδρου του ΣτΕ, να δημιουργήσουν κλίμα εις βάρος της Κυβέρνησης».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της μία ημέρα μετά από την παραίτηση του Νίκου Σακελλαρίου από την προεδρία του ΣτΕ, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας επεσήμανε ότι οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας «δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν».

«Οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών με ανεξάρτητο φρόνημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το Σύνταγμα και το νόμο» ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Την Τετάρτη, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ν.Δ., Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκανε λόγο για μία πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ, η οποία εντείνει τις σκιές που υπάρχουν στις σχέσεις της κυβέρνησης με τη δικαιοσύνη. Με αφορμή την παραίτηση του Νίκου Σακελλαρίου, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως «η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για την εξέλιξη αυτή». «Είναι, ωστόσο, απαραίτητο την ώρα που η Δικαιοσύνη βρίσκεται στο επίκεντρο προφανών κυβερνητικών πιέσεων, οι ανώτατοι λειτουργοί να επιτελούν αμερόληπτα το έργο τους μακριά από τη δημοσιότητα με βάση τη συνείδηση τους και το Δημόσιο συμφέρον», πρόσθεσε.

«Απτή απόδειξη της οριακής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στον νευραλγικό χώρο της Ελληνικής Δικαιοσύνης, με ευθύνη της κυβέρνησης», χαρακτήρισε από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής την παραίτηση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκου Σακελλαρίου. Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής έκανε λόγο για μία πρωτοφανή στα χρονικά του Ανωτάτου Δικαστηρίου, εξέλιξη, ενώ σημείωσε πως «οι διαρκείς, απροκάλυπτες και διχαστικές κυβερνητικές παρεμβάσεις και επιθέσεις στη δικαστική εξουσία -τις οποίες και ο απερχόμενος Πρόεδρος ΣτΕ είχε τον περασμένο Ιανουάριο καταγγείλει- έχουν προκαλέσει βαθιές πληγές στο Κράτος Δικαίου». «Η αποκατάσταση του κύρους της Δικαιοσύνης αποτελεί πλέον θεμελιακό όρο για την περιφρούρηση της Δημοκρατίας μας», κατέληξε το ΚΙΝΑΛ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά χαρακτήρισε την παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός. Ο κ. Βερβεσός ανέφερε σε δήλωσή του ότι το δικηγορικό σώμα, έχει διαχρονικά επισημάνει πως το δημόσιο συμφέρον δεν μπορεί να ταυτίζεται με το ταμειακό συμφέρον του Δημοσίου και ότι η επικράτηση οικονομικών σκοπιμοτήτων δεν μπορεί να γίνεται έναντι οιουδήποτε τιμήματος. Παράλληλα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε πολλαπλώς επισημάνει τις απόπειρες, ανεξαρτήτως της επιτυχίας τους ή μη, παρεμβάσεων θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, κατά τρόπο που υπονομεύει την ανεξαρτησία της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.