Σφοδρή επίθεση του Θ. Καρτερού στον Κ. Μητσοτάκη για τα «τρίκυκλα»

Σφοδρή επίθεση του Θ. Καρτερού στον Κ. Μητσοτάκη για τα «τρίκυκλα»

Με άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή», το οποίο τιτλοφορεί «Ανατριχιάστε σωστά!», ο δημοσιογράφος και νυν διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού στο Μαξίμου, εξαπολύει επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ για το θέμα της δολοφονίας Λαμπράκη και σχετικής δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη για το τρίκυκλο του Γκοτζαμάνη.

«Ποιος Λαμπράκης, παιδιά, ποια τρίκυκλα; Πάρτε τα 400, αν τα βρείτε κι αυτά, και βαδίστε με τον Κυριάκο. Προς το 2030!

Πείτε μου τώρα εσείς, τι το ενδιαφέρει ένα παιδί 17 χρόνων, που βλέπει προς το 2030, τι έγινε το 1963. Το αναπάντεχο ερώτημα, που έβγαλε από τα αντικυβερνητικά του ρούχα ακόμα και τον ΔΟΜ – Παπαχρήστο, ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και το ξεφούρνισε στην εκπομπή του Χατζή, στον ΣΚΑΪ. Αφού πρώτα δήλωσε ότι όταν είδε την ανακοίνωση του Μαξίμου για τρίκυκλα, Γκοτζαμάνηδες κ.λπ., με αφορμή τη δολοφονική επίθεση στον Μπουτάρη, δεν κατάλαβε τι ήθελε να πει ο συγγραφέας της.

Μωρέ, μια χαρά κατάλαβε. Κι ας βγήκε η Σπυράκη με το ανεκδιήγητο ότι δεν είχε γεννηθεί το ’63 ο αρχηγός της. Θα ανέβαινε μάλιστα στα κεραμίδια, αν, όπως σχολίασε ο Παπαδημούλης, κάποιος συριζαίος έλεγε κάτι παρόμοιο για τη δολοφονία του Μπακογιάννη ας πούμε. Αλλά όσοι ανατριχιάσατε, ανατριχιάστε σωστά! Διότι δεν παριστάνει μόνο τον τουρίστα. Το ερώτημά του είναι απάντηση, γραμμή, για τον δεκαεφτάρη, τον δεκαοχτάρη, τον νέο. Μη δίνεις δεκάρα τσακιστή για τα παλιά και μη συμφέροντα!

Τι πάει να πει αυτό; Ότι δεν αρκεί να ξοδεύεται τόσος διαδικτυακός σαρκασμός για το IQ του. Δεν είναι α-νόητος. Βρίσκεις το ίδιο και το ίδιο νόημα ανάμεσα στις “πατάτες” του. Ξεχνάει το διαβατήριό του, αλλά δεν ξεχνάει την εμμονή του με το κακό Δημόσιο. Επικαλείται εξωγήινους, αλλά είναι πολύ γήινος όταν καταργεί το οκτάωρο. Αποτρέπει τους νέους από τη γνώση για το 1963, αλλά κάνει πολιτική με την εκδοχή του Φράγκου Φραγκούλη και των ντεμέκ μακεδονομάχων για το 1903.

Ο άνθρωπος είναι, απλούστατα, δύο μαυρίλες σε συσκευασία μίας. Από τη μία, στυλωμένος στη διαχωριστική γραμμή που τόσο πάσχισαν να σβήσουν άλλοι ηγέτες της παράταξής του. Μαυρίλα και Άδωνις στο πεδίο της δημοκρατίας, της Ιστορίας, της μνήμης. Και από την άλλη, νεοφιλελεύθερη μαυρίλα όταν πρόκειται για το οκτάωρο, το Δημόσιο, τον βασικό μισθό, το κοινωνικό κράτος. Ποιος Λαμπράκης, παιδιά, ποια τρίκυκλα; Πάρτε τα 400, αν τα βρείτε κι αυτά, και βαδίστε με τον Κυριάκο. Προς το 2030!

Κεφάλι χωρίς μνήμη είναι θέση αφρούρητη σύμφωνα με τη ρήση που αποδίδεται στον Ναπολέοντα. Νεανικό κεφάλι χωρίς μνήμη κόβεται ευκολότερα, συμπληρώνουμε. Φαντάζεστε μια νεολαία που βαδίζει ακέφαλη προς τα πεπρωμένα που της επιφυλάσσει ο Κυριάκος; Εδώ κι αν ανατριχιάζεις…»

Ποια ήταν η δήλωση Μητσοτάκη

Στην εκπομπή του Κώστα Χατζή στο ΣΚΑΙ ήταν καλεσμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συζήτηση να φτάνει στον Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος δολοφονήθηκε από παρακρατικούς το 1963, στη Θεσσαλονίκη.

«Όταν διάβασα την ανακοίνωση για τους Γκοτζαμάνηδες και τα τρίκυκλα έπρεπε να αναζητήσω λίγο στη μνήμη μου για να καταλάβω τι εννοούσε ο συγγραφέας. Το παιδί των 17 ετών θα το ενδιαφέρει πως θα είναι η Ελλάδα το 2030 αν το ενδιαφέρει πως ήταν η Ελλάδα το 1963;» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.