Χ. Σιμορέλης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): «Τι να πρωτοκάνουμε σε 3 χρόνια;»

Χ. Σιμορέλης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): «Τι να πρωτοκάνουμε σε 3 χρόνια;»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή απάντησε πως ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ λίγο καιρό στην εξουσία για να μπορούσε να αποτρέψει την τραγωδία στο Μάτι.

«Θα τα αλλάξουμε, τι να πρωτοκάνουμε σε 3-3,5 χρόνια όταν βρήκαμε μια χώρα χρεοκοπημένη σε όλα τα επιπεδα» συνέχισε ο κ. Σιμορέλης ο οποίος στις επίμονες ερωτήσεις για τα αίτια της τραγωδίας χρησιμοποίησε και το επιχείρημα «εσείς θα ρωτάτε ό,τι θέλετε κι εγώ θα απαντώ ό,τι θέλω».

Ο ίδιος αισθάνθηκε δικαιωμένος από την απόφαση να μην βγαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα ενημέρωσης. «Αισθάνθηκα πάρα πολύ καλά μετά από καιρό γιατί δεν θέλαμε σε τέτοιες ημέρες που ψάχναμε τους νεκρούς εμείς να βγαίνουμε και να κάνουμε ο ένας τον άλλο να κάνουμε αντιπολίτευση» είπε ο κ. Σιμορέλης.

«Με ρωτάτε αν έγιναν όλα σωστά. Με 90 νεκρούς δεν μπορείς να πει ότι τα έκανες όλα σωστά. Γι’ αυτή την τραγωδία είναι πολλοί παράγοντες που έφταιξαν. Δεν βάζετε καθόλου τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ότι όλη η χώρα είναι γεμάτη αυθαιρεσία» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η τραγωδία είναι ένα ζήτημα που εφταιξαν πολλά πράγματα. Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη και τη συγγνώμη. Κάποιοι θέλουν να μείνουμε μόνο στους νεκρούς και να μη συζητήσουμε την επόμενη ημέρα. Αυτό είναι το βασικό» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Επιμένοντας στη ρητορική της επόμενης ημέρας ο Χρήστος Σιμορέλης συνέχισε: «εσείς παίρνετε μόνο το μέρος αν υπήρχε καλός συντονισμός. Μια τέτοια συζήτηση έχει αρχίσει και νομίζω ότι στο τέλος θα βγει ένα συμπέρασμα και για τις ευθύνες τις δικές μας. Δεν μπορεί να μην συζητήσουμε για την επόμενη ημέρα, τα ακραία φαινόμενα που μας λένε οι επιστήμονες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας τη συνέντευξή του ο κυβερνητικός βουλευτής είπε τελικά ότι για τον ίδιο τα αίτια της τραγωδίας στο Μάτι ήταν «τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα ελλιπή μέσα, ο κακός συντονισμός».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.