ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Υπεροψία Κατρούγκαλου για Ρωσία: «Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους»

Υπεροψία Κατρούγκαλου για Ρωσία: «Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του εμφανίστηκε πιστός στην πολιτική της κυβέρνησης, να προσπαθεί καρπωθεί την επιτυχία για την απελευθέρωση των 2 στρατιωτικών και να καταστρέψει όσο το δυνατόν περισσότερο τις σχέσεις με τη Ρωσία.

«Είναι μία σημαντική διπλωματική επιτυχία, καρπός συστηματικής προσπάθειας μηνών», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η διπλωματία αρχών που ακολούθησε η Ελλάδα «έδειξε στην Τουρκία ότι η εξομάλυνση των σχέσεών της με τη Δύση, ιδίως με την Ευρώπη, περνά από την Ελλάδα και την απελευθέρωση των δύο».

Επίσης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο να σκληρύνει η γείτονα χώρα τη στάση της στο Αιγαίο ή τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, για να εκτρέψει την πίεση που δέχεται από τη Δύση: «Φαίνεται μέχρι στιγμής το αντίθετο», σχολίασε.

Αναλύοντας παραπάνω τις διμερείς σχέσεις, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι η απελευθέρωση των στρατιωτικών δημιουργεί προϋποθέσεις για αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, εφόσον συνδυαστεί με άλλες ανάλογες έμπρακτες ενεργειες, σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Όσον αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».Ξεχνώντας βέβαια να σημειώσει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που «χάλασε» τους λογαριασμούς και με επιθετική πολιτική οδήγησε σε ρήξη των σχέσεων με απρόβλεπτες συνέπειες γι ατη χώρα.

Τέλος, αναφερόμενος στην εσωτερική πολιτική σκηνή και τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «κάθε κυβέρνηση κρίνεται από την απόδοσή της» και παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέχρι τις εκλογές, θα έχει φανεί η διαφορά στην καθημερινότητα των πολιτών, οι οποίοι «θα έχουν να συγκρίνουν και να επιλέξουν ανάμεσα στη συνέχιση της ανοδικής πορείας και στην επιστροφή στα πρόσωπα και στις πολιτικές που έφεραν την κρίση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.