ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Κλειδώνει» γραμματέας ο Σκουρλέτης στον ΣΥΡΙΖΑ- Ακολουθεί ο ανασχηματισμός

«Κλειδώνει» γραμματέας ο Σκουρλέτης στον ΣΥΡΙΖΑ- Ακολουθεί ο ανασχηματισμός

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι αλλαγές στον εσωκομματικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονταν μέχρι σε συνεχείς συνεννοήσεις με στενούς του συνεργάτες και άλλους κορυφαίους του κόμματος.

Επικρατέστερος και μάλλον ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας είναι ο Πάνος Σκουρλέτης.

Η επιλογή του Πάνου Σκουρλέτη είναι υψηλής συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας καθώς παρόλο που ήταν στους πρώτους τη τάξει υπουργούς, πολύ συχνά εξέφραζε τη διαφωνία του – χωρίς ποτέ φυσικά να φτάσει σε ρήξη – με ουσιαστικές επιλογές της κυβέρνησης εκπροσωπώντας την «αριστερή συνείδηση» του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας με την επιλογή του αυτή στέλνει σαφές μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε διάταξη μάχης.

Προτεραιότητα του νέου γραμματέα θα είναι η αναδιάρθρωση του κόμματος, η προετοιμασία για τις τριπλές κάλπες του 2019, το άνοιγμα σε νέα μέλη, η οικοδόμηση ευρύτερων συμμαχιών στην κοινωνία και η εκπροσώπησή τους.

Επιθυμία του Πάνου Σκουρλέτη είναι το κόμμα να λαμβάνει μέρος στις κρίσιμες αποφάσεις ειδικά μετά την έξοδο από τα μνημόνια και να έχει το ειδικό βάρος των μεγάλων επιλογών. Κατά την άποψή του, όπως την εξέφρασε σε αρκετές παρεμβάσεις του, το κόμμα θα πρέπει να είναι ενιαίο και ο πραγματικός χαρακτήρας των τάσεων θα πρέπει να εκφράζεται μέσα από τα συλλογικά όργανα και όχι με προσυνεννοήσεις.

Ανασχηματισμός και στην κυβέρνηση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μόνο σίγουρο είναι πως η αλλαγή του γραμματέα στο κόμμα θα «ξεκλειδώσει» και τις ανακατατάξεις στο κυβερνητικό σχήμα οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.