ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Casual» Τσίπρας και Περιστέρα στο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ (φωτό)

«Casual» Τσίπρας και Περιστέρα στο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ (φωτό)

Γεμάτο από στελέχη της κυβέρνησης ήταν το φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την σύντροφό του Περιστέρα, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και πολλοί άλλοι βρέθηκαν χθες, τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ Σπούτνικ, στο Αλσος Στρατού.

Φυσικά, από το Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα Σπούτνικ, πέρασαν όχι μόνο στελέχη του κόμματος αλλά και μέλη της κυβέρνησης. Ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο υπουργός Παιδείας, η υπουργός Εργασίας και πολλοί άλλοι.

Ο Αλέξης Τσίπρας με σπορ ενδυμασία, μαζί με την Περιστέρα Μπαζιάνα συνομίλησαν με συμμετέχοντες, πέρασαν από περίπτερα, ενώ ο πρωθυπουργός πόζαρε και κρατώντας την Αυγή.

«Το Φεστιβάλ Σπούτνικ πιάνοντας το νήμα από τις παραδοσιακές γιορτές της αριστεράς δοκιμάζει να τις μετασχηματίσει. Πειραματίζεται με τις υπόγειες μορφές τέχνης και δίνει χώρο σε νέους προβληματισμούς. Διαλέγεται με τους διαφορετικούς πολιτισμούς και τις διαφορετικές ταυτότητες. Αναδεικνύει τελικά όλα όσα δεν έχουν ακόμη βρει τη θέση τους. Κι αυτό είναι το ριζοσπαστικό του μήνυμα: γιορτάζει το έκκεντρο και το εκ-σωτερικό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε : «Το Φεστιβάλ Σπούτνικ είναι ακόμη μία ευκαιρία για να βρεθούν μαζί και να συζητήσουν πολλές ομάδες που ζουν σε αυτή την πόλη και σπανίως επικοινωνούν. Είναι ένας χώρος πολιτισμού κι ανταλλαγής εμπειριών από διάφορες κουλτούρες.

Μεταναστευτικές κοινότητες είναι παρούσες και μοιράζονται τις σκέψεις τους, τους προβληματισμούς τους, τις συνήθειές τους μαζί μας και οργανώνονται εξαιρετικές συζητήσεις με κορυφαία θέματα αυτά των δικαιωμάτων, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, και της άλλης πρότασης για την προσέγγιση της κοινωνίας μας και των διαφορετικών πληθυσμών που ζουν σε αυτήν. Απαραίτητο προφανώς στοιχείο όλης της συζήτησης και το σχέδιο μας για την εργασία καθώς αυτό τελικά είναι και το πυρηνικό στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.