«Ρουκέτες» Φίλη: «Ο Σαμαράς έπεσε από την ΕΡΤ – Ο Καμμένος νομίζει ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι»

«Ρουκέτες» Φίλη: «Ο Σαμαράς έπεσε από την ΕΡΤ – Ο Καμμένος νομίζει ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι»

«Βόμβες» εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας επανέλαβε την κριτική του για την ΕΡΤ (σ.σ. για την οποία πρόσφατα είχε έρθει σε δημόσια σύγκρουση με τον Νίκο Παππά), επανέλαβε όμως και τα όσα είπε πριν μερικές μέρες στην Πολιτική Γραμματεία: πως ο γάμος με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου έχει φτάσει στο… διαζύγιο.

Ο Νίκος Φίλης δεν «μάσησε» τα λόγια του όσον αφορά στο θέμα της ΕΡΤ, ενώ έκανε λόγο ακόμα και για «μυστικές συνεδριάσεις» αλλά και για κάποιους που πιστεύουν πως «η σιωπή είναι χρυσός».

«Τέσσερις φορές μέσα σε 1,5 χρόνο ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου έβαλα το θέμα της ΕΡΤ. Αναβλήθηκε η συζήτηση τέσσερις φορές», είπε ο Νίκος Φίλης, που δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του γιατί «έμαθα από τις εφημερίδες ότι ορίστηκε νέα διοίκηση και άλλα».

Κατά τον πρώην υπουργό, η κατάσταση στην ΕΡΤ, που… «κοχλάζει» όπως είπε, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά. Σας θυμίζω πως ο Σαμαράς έπεσε και από την ΕΡΤ που την έκλεισε δεν είναι δευτερεύον θέμα αυτό, δεν είναι παρανυχίδα. Είναι κρίσιμο θέμα».

Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε και στο ψήφισμα που εξέδωσαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. «Δεν είναι δεξιοί οι άνθρωποι, δεν είναι του Μητσοτάκη όπως ειπώθηκε κάποια στιγμή εδώ μέσα».

«Αν είναι μια πολιτική λανθασμένη, αυτή είναι το πρόβλημα. Όχι η μετά από προϋποθέσεις αποκάλυψη της πολιτικής. Από εκεί χάνουμε», συνέχισε ο Νίκος Φίλης, που έριξε κι άλλα… πυρά. «Όσοι θέλουν να περιχαρακώσουν τη λειτουργία των μελών του κόμματος σε μυστικές συνεδριάσεις, που δεν υπάρχουν κιόλας συνεδριάσεις, αυτοί δείχνουν να έχουν μια νοσταλγία στην παράδοση, σύμφωνα με την οποία η σιωπή είναι χρυσός. Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Με συλλογικό τρόπο να παλεύουμε».

Το δεύτερο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Νίκος Φίλης ήταν η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. «Είναι στοιχείο αποπολιτικοποίησης να μην συζητάμε αυτό το πρόβλημα μεταξύ μας σήμερα», είπε.

Χαρακτήρισε ορθή την απόφαση του ’15 για συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Μια συνεργασία που, όπως είπε, «ήταν θετική και παραγωγική», αλλά μίλησε για «συνεργασία για συγκυριακούς λόγους στην αρχή βεβαίως».

Επανέλαβε όμως ότι πλέον, «εξαντλεί τη δυναμική της αυτή η συνεργασία». Και στη συνέχεια παρομοίασε τον Πάνο Καμμένο με τον αρχηγό της ακροδεξιάς Λέγκα στην Ιταλία. «Δυστυχώς βλέπω ότι ο Καμμένος, θα απογοητευτεί βέβαια, θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητεύει όμως. Είναι καρικατούρα…».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γι’ αυτό και ζήτησε «να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας ώστε να μην υπάρξει καμία προσπάθεια παρεμπόδισης του προγράμματος μας και του έργου μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.