ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ηράκλειο: O Ν.Κοτζιάς προσπαθεί να αντικρούσει τις κατηγορίες για διασπάθιση των μυστικών κονδυλίων (live)

Ηράκλειο: O Ν.Κοτζιάς προσπαθεί να αντικρούσει τις κατηγορίες για διασπάθιση των μυστικών κονδυλίων (live)

Στο Ηράκλειο είναι στραμμένα τα «βλέμματα» του πολιτικού κόσμου, για την πρώτη ομιλία που θα εκφωνήσει ο Νίκος Κοτζιάς μετά την παραίτησή του από το υπ. Εξωτερικών.

Η θυελλώδης παραίτηση του κ. Κοτζιά έχει προκαλέσει αναταράξεις στην κυβέρνηση αλλά και στην σχέση των δυο κυβερνητικών εταίρων, Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου. Η κόντρα που είχαν Κοτζιάς και Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο που οδήγησε και στην παραίτηση Κοτζιά έχει αφήσει πολλά πολιτικά «απόνερα».

Το πιο πρόσφατο «χτύπημα» Κοτζιά, αποκαλυπτικό και των προθέσεών του για απόψε έγινε την Κυριακή με ένα οργισμένο tweet που ανάρτησε ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών. Η ομιλία του κ. Κοτζιά έχει προγραμματισθεί για τις 7 στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Ηρακλείου Κρήτης.

χαρακτήρισε ως «καραγκιοζιλίκια» τα όσα είδαν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, υπογραμμίζοντας ότι «η Δημοκρατία απαιτεί σοβαρότητα και όχι χλεύη».

«Η Δημοκρατία υπονομεύεται κι απαξιώνεται όταν δεν πολεμάς τη διαφθορά. Ο πατριωτισμός απαιτεί σοβαρότητα. Είναι εκφυλιστικά τα φαινόμενα που παρουσιάζονται στον Τύπο τελευταία», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Κοτζιάς.

Για την παραίτησή του από το ΥΠΕΞ και τον Καμμένο

Σε ό,τι αφορά την παραίτησή του, ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στην παραίτησή του και κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι «εγώ στέκομαι απέναντι σε αυτούς που με τις θέσεις τους οδηγούν σε αποσταθεροποίηση τη χώρα», ενώ αναφερόμενος στο πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, είπε: «Στάθηκα απέναντί του και τον έκρινα για τη γενικότερη στάση του στο εξωτερικό και τα όσα έλεγε».

«Με τη στάση μου υπερασπίστηκα την αξιοπρέπεια της χώρας και της κυβέρνησης, αλλά και του εαυτού μου. Πολλοί λένε ότι ο Κοτζιάς έβαλε το εγώ του πάνω από το εμείς. Δεν ήξερα ότι το εμείς στην Αριστερά είναι ο Καμμένος! Το εμείς είναι η πολιτική μας και όχι τα πρόσωπα. Δεν πρόκειται να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, δεν έχει κανένα νόημα. Δεν υπάρχουν δύο υπουργεία Εξωτερικών. Όλοι ξέρουν ποιος είμαι και τι κάνω. Όμως θα υπερασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις την Πολιτική από τα φαινόμενα απαξίωσης», υπογράμμισε ο κ. Κοτζιάς.

«Είχα τις διαφωνίες μου με την κυβέρνηση και τις έχω. Τι έπρεπε να κάνω λοιπόν; Παραιτήθηκα. Κι επειδή το έκανα, καθυβρίστηκα», συμπλήρωσε.

«Εγώ όταν βλέπω ότι απαξιώνεται η Πολιτική ή η κυβέρνηση της οποίας ήμουν μέλος, οφείλω να πω τη γνώμη μου. Γι’ αυτό παραιτήθηκα, γιατί δεν μπορούσα αυτή την απαξίωση», πρόσθεσε.

«Εγώ δεν έκανα λεφτά από την Πολιτική», υποστήριξε..

Επανέλαβε δε τη φράση που είχε πει κατά την ημέρα της παραίτησής σου: «Σας το ξαναλέω: όποιος ρίχνει λάσπη, έχει ήδη λερωμένα τα χέρια του».

Είπε δε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, απαντώντας στις αιτιάσεις που είχαν ακουστεί το τελευταίο διάστημα περί χρηματισμού του από ξένα κέντρα: «Κάποιοι θέλησαν να μου κλείσουν το στόμα, να με φιμώσουν, ρίχνοντάς μου λάσπη. Δεν φοβάμαι, ούτε εκβιάζω, ούτε εκβιάζομαι, ούτε εκφοβίζομαι. Είμαι καθαρός».

Για τις επιθέσεις που κατά καιρούς δεχόταν ως ΥΠΕΞ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτά που συνέβησαν δεν είναι προσωπικές αλλά πολιτικές επιθέσεις και γίνονται για να φοβηθούν και να κλείσουν στόματα. Εγώ, λοιπόν, ούτε φοβάμαι ούτε κανείς μπορείς να μου κλείσει το στόμα. Δεν είναι Δημοκρατία οι σακούλες με τα χώματα και τα αίματα και τα απειλητικά σημειώματα που κατά καιρούς έρχονταν στο ΥΠΕΞ», συνέχισε ο πρώην υπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.