Ξυδάκης για Κοτζιά: «Δεν ξέρω τι θα έλεγε αν ήταν τώρα στο υπ. Εξωτερικών»

Ξυδάκης για Κοτζιά: «Δεν ξέρω τι θα έλεγε αν ήταν τώρα στο υπ. Εξωτερικών»

«Μπηχτή» για τον Νίκο Κοτζιά πέταξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης με αφορμή την ανησυχία του τέως υπουργού Εξωτερικών για ένα από τα άρθρα που αναθεωρούνται στο Σύνταγμα της πΓΔΜ, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Δεν ξέρω τι θα έλεγε αν θα ήταν τώρα στο υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Κοτζιάς. Αν είναι διαφορετικά από την πρόβλεψη τα άρθρα τότε πιθανόν να υπάρξει πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης.

Κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας που ανακοίνωσαν Αλέξης Τσίπρας και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο κ. Ξυδάκης έκανε λόγο για «πολύ σημαντικό βήμα που έχει τα χαρακτηριστικά μιας ιστορικής συμφωνίας». «Έχει ένα δίκιο η Εκκλησια στα περί ακαταστασίας της περιουσίας της. Δεν έχει έσοδα ούτε μπορεί να τα διαχειριστεί για ένα μεγάλο πακέτο περιουσιακών στοιχείων».

Ειδικά για το θέμα των κληρικών είπε ότι «η απόσπαση του σώματος των κληρικών από το σώμα των δημοσίων υπαλλήλων είναι μια πράξη σοβαρή, δείχνει σεβασμό στην αυτοτέλεια της εκκλησίας και δείχνει διάθεση να σταματήσει η συγχώνευση της κεντρικής κβυέρνησης με την εκκλησία τουλάχιστον ως προς το υπαλληλικό».

«Δεν είναι ο απόλυτος διαχωρισμός, είναι, όμως, ένα βήμα» πρόσθεσε ο Νίκος Ξυδάκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή προς ψήφιση, ο κ. Ξυδάκης είπε ότι «αν βρεθεί η κυβέρνηση υπό την κρίση μιας ψήψου εμπιστοσύνης ή μιας ψήφου για πρόταση μομφής πιθανόν να έχουμε αναδιατάξεις» ενώ σε επιμέρους ερώτηση για το ενδεχόμενο κυβέρνησης μειοψηφίας απάντησε ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, θα κριθεί από τη στιγμή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.