ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γυναίκα η «εκλεκτή» του Τσίπρα: Μια Αγγελοπούλου υποψήφια για το δήμο Αθήνας (Φώτο-βίντεο)

Γυναίκα η «εκλεκτή» του Τσίπρα: Μια Αγγελοπούλου υποψήφια για το δήμο Αθήνας (Φώτο-βίντεο)

Σε γυναίκα δημοτική σύμβουλο, καταλήγει σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση της υποψήφιας του κόμματος στο δήμο Αθηναίων.

Πρόκειται, για την 37χρονη δημοτική σύμβουλο της «Ανοιχτής Πόλης» Ελθήνα Αγγελοπούλου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, θα «παίξει» κόντρα στους Κώστα Μπακογιάννη και Παύλο Γερουλάνο.

Η υποψηφιότητά της εντάσσεται στη τακτική ΣΥΡΙΖΑ του «φυτωρίου των Αριστερών», της ανάδειξης δηλαδή νεαρών στελεχών όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην περίπτωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη το 2014, ο οποίος στη συνέχεια αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, δέκα μόλις χρόνια πριν, ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του Συνασπισμού στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2006, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη». Είχε προηγηθεί το «χρίσμα» του πρώην συντρόφου του, του τότε προέδρου του ΣΥΝ, Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος είχε προτείνει στην ΠΓ του κόμματος τον σημερινό πρωθυπουργό, ως υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων.

Ποια είναι η Ελθήνα Αγγελοπούλου

Η Ελθήνα Αγγελοπούλου από το 2008 έως το 2010 ήταν δημοτική σύμβουλος με την «Ανοιχτή Πόλη», στην οποία συμμετέχει από το ξεκίνημά της, το 2006. Επανεξελέγει το 2014 μαζί με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τον οποίο και αντικατέστησε στη θέση του επικεφαλής όταν εκείνος παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2015. Στη συνέχεια ωστόσο την θέση της κ. Αγγελοπούλου κατέλαβε λόγω «επετηρίδας» ο Ρήγας Αξελός, κι εκείνη είναι σήμερα απλή δημοτική σύμβουλος. Η Ελθήνα Αγγελοπούλου γεννήθηκε το 1981 και σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, ενώ ήταν υπεύθυνη του πολιτιστικού τμήματος στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ της Αθήνας. Συμμετέχει σε κοινωνικά κινήματα, σε κινήματα πόλης, σε δράσεις για τους ελεύθερους χώρους και την ποιότητα ζωής, ενώ ήταν παλαιότερα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της, η κ. Αγγελοπούλου, μετά το «όχι» του καθηγητή του ΕΜΠ και Πρόεδρου και Διευθύνοντος Σύμβουλος της ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑ Α.Ε., Νίκου Μπελαβίλα, ταιριάζει στα χαρακτηριστικά που έχει θέσει ως προϋπόθεση το Μαξίμου, για την υποψηφιότητα στον δήμο Αθηναίων, σε συνέχεια μάλιστα του επιτυχημένου πειράματος με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, καθώς όπως τονίζεται:

Πρόκειται για μία αντισυστημική, αντισυμβατική υποψηφιότητα απέναντι στις δύο, καθεστωτικής λογικής, υποψηφιότητες των Κώστα Μπακογιάννη και Παύλου Γερουλάνου.

Είναι αυτοδημιούργητη και, βεβαίως, δεν προέρχεται από «τζάκι», γνωρίζει τα θέματα του δήμου με τα οποία ασχολείται από το 2006 και είναι νέα και γυναίκα απέναντι σε δύο άνδρες υποψηφίους.

Δείτε βίντεο από παρέμβαση της κ. Αγγελοπούλου στο ΔΣ του δήμου Αθηναίων το 2015:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.