ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν. Ξυδάκης: «Έχουμε το δικαίωμα να σπάσουμε την συμφωνία των Πρεσπών»

Ν. Ξυδάκης: «Έχουμε το δικαίωμα να σπάσουμε την συμφωνία των Πρεσπών»

Σαν βόμβα έχουν πέσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις που έκανε το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του καναλιού της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Νίκος Ξυδάκης.

Ο κ. Ξυδάκης αναφερόμενος στις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων περί μακεδονικής γλώσσας που μπορεί να διδαχθεί στην Ελλάδα έκανε λόγο για ένα δύσκολο και λεπτό πολιτικό παιχνίδι και πρόσθεσε:

«Ήδη τον βάλαμε και τα μάζεψε και θα τα ξαναμαζέψει. Πρέπει να περάσει κι αυτός τα εμπόδια. Πρέπει να διευκολύνουμε, αλλά δεν πρέπει να είμαστε και υποχωρητικοί. Γι’ αυτό και εξεπέμφθη ένα ξαφνικό, σκληρό, δυνατό κύμα δυσφορίας προς τα Σκόπια και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος εκφράζει την ελληνική βούληση και από τις κυβερνητικές πηγές».

Όταν όμως ρωτήθηκε ποιο είναι το μέλλον της συμφωνίας εάν ο κ. Ζάεφ επιμείνει στην ρητορική του και συνέχισε να προκαλεί την Αθήνα ο κ. Ξυδάκης «έριξε» την βόμβα αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο η ελληνική πλευρά να «σπάσει» τη συμφωνία και να μην την φέρει για. κύρωση στη Βουλή.

Ξυδάκης: «Κοιτάξτε, βγήκε ο γραμματέας του ΝΑΤΟ ο Στόλτενμπεργκ και είπε ότι ή θα τα ψηφίσεις όλα ή δεν έχει. Έχουμε κάθε στιγμή κι εμείς το δικαίωμα αν αυτός ερμηνεύει κατά το δοκούν τη συμφωνία των Πρεσπών να την ερμηνεύσουμε κι εμείς σύμφωνα με αυτό που έχουμε μπροστά μας, γράμμα και πνεύμα και περιεχόμενο και να την σπάσουμε. Δηλαδή αν φτάσουμε σε αθέτηση».

Δημοσιογράφος: Δηλαδή να μην την κυρώσουμε στη Βουλή;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ξυδάκης: «Αν είναι κάτι που δεν μπορεί να εισαχθεί, αλλά μένει να το δούμε»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.