Ο μαλλιαρός βασιλιάς, η «Μαύρη Οχιά» και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ – Δείτε τη ομιλία του Ευκλ. Τσακαλώτου στη Βουλή (βίντεο)

Ο μαλλιαρός βασιλιάς, η «Μαύρη Οχιά» και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ – Δείτε τη ομιλία του Ευκλ. Τσακαλώτου στη Βουλή (βίντεο)

«Αν κατάλαβα καλά, οι εκλογές θα έπρεπε να είχαν γίνει από τις 29 Μαρτίου του 2016. Από τότε ο Μητσοτάκης ζητά εκλογές» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος, από το βήμα της Βουλής, υπερασπίστηκε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αλλά δεν έχουμε πέσει, συμπλήρωσε με νόημα…

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι, αντί η ΝΔ να σκέφτεται τη στρατηγική για όταν και αν ερθει στην εξουσία, ασχοληθηκε με τις εκλογές και τώρα με τη Μακεδονία. «Τέτοια στρατηγική θυμίζει το βρετανικό έργο “η Μαύρη Οχιά” και να θυμίσω, έχουμε να δουμε τέτοια στρατηγική, από τότε που ο μαλλιαρός ο βασιλιάς παρήγγειλε 700.000 κράνη, αλλά δυστυχώς με το κέρατο ήταν από την μέσα μεριά του κράνους».

Ο κ. Τσακαλώτος μίλησε για την οικονομία επί υπουργίας του, για τα επιτεύγματά του και αναφερθηκε στις ανισότητες, θυμίζοντας πώς ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι η ανισότητα είναι μέσα στα γονίδιά μας. «Το είχε και πει και ο Λουθερ Κινγκ» είπε ο κ. Τσακαλώτος, «ό,τι δίνουμε στους φτωχούς θεωρείται παροχή, αλλά ό,τι δίνουμε στους πλουσιους είναι επιδότηση».

«Βλέπω πολύ μεγάλο άγχος και ειδικά από τους υποστηρικτές σας, που περιμενουν παροχές, αλλά θα πολεμήσουμε για να μην υπάρχει παλινορθωση για το πελατειακό κράτος» συνέχισε, απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εμείς καταλαβαίνουμε» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, «ότι το αντιθετο της αλληλεγγυης δεν είναι το μίσος, είναι ο φόβος. Ο φόβος δημιουργεί μία αίσθηση ότι είμαστε όλοι εναντίων όλων και για αυτό πρέπει να εχουμε τη ψήφο εμπιστοσύνης, η αλληλεγγύη είναι μία ζωντανή πρακτική, είναι η αριστερή πολιτική… Δεν γίνεται να υπάρχει αλληλεγγυη, αν δεν υπάρχει ισότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.