ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φουλ στην προπαγάνδα: Ο Τσίπρας με βίντεο προσπαθεί να πείσει για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Φουλ στην προπαγάνδα: Ο Τσίπρας με βίντεο προσπαθεί να πείσει για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Προσπάθειες να πείσει τους πολίτες πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επωφελής για την Ελλάδα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Με βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό τη Δευτέρα, μέρα που ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται πως η συμφωνία ικανοποιεί τα αιτήματα της Ελλάδας και διασφαλίζει την ελληνική Μακεδονία.

Το μήνυμα στο βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ήρθε η ώρα να μάθετε την αλήθεια. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών θωρακίζουμε τη Μακεδονία μας. Με την αυτοπεποίθηση που υπερνικά τον φόβο και την αδράνεια ανοίγουμε το δρόμο της ειρήνης και της ανάπτυξης. 140 χώρες αναγνώρισαν τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία δηλαδή Δημοκρατία της Μακεδονίας. Οι γείτονες μας αλλάζουν το όνομα της χώρας τους σε Βόρεια Μακεδονία και ο όρος Μακεδονία, χωρίς άλλο προσδιορισμό μένει στην Ελλάδα. Παίρνουμε πίσω την ιστορία μας. Ικανοποιείται η από 25εατίας εθνική μας θέση για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Οι γείτονές μας διαχωρίζουν την ταυτότητά τους αναγνωρίζοντας πως η γλώσσα τους είναι σλαβική και ο πολιτισμός τους δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελληνική κληρονομιά. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζουμε ιθαγένεια και όχι τις εθνότητες που την απαρτίζουν. Αφαιρούνται οι αλυτρωτικές αναφορές από τα σχολικά βιβλία. Αλλάζουν τα ονόματα μνημείων, υποδομών και δημοσίων χώρων. Αφαιρείται το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας από κάθε σύμβολο των γειτόνων μας και η χρήση του περνά αποκλειστικά στην Ελλάδα. Διασφαλίζεται η γεωπολιτική σταθερότητα και συνεργασία και περιορίζεται η επιρροή τρίτων στα βόρεια σύνορά μας. Ο Διονύσιος Σολωμός είπε: Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές. Η Συμφωνία των Πρεσπών γίνεται ο ακρογωνιαίος λίθος στα Βαλκάνια της συνεργασίας και της συναδέλφωσης των λαών. Μάθε την αλήθεια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.