ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέο άνοιγμα Τσίπρα στην κεντροαριστερά – Στο ακροατήριο Παπαχριστόπουλος, Ραγκούσης, Δανέλλης, Μπίστης

Νέο άνοιγμα Τσίπρα στην κεντροαριστερά – Στο ακροατήριο Παπαχριστόπουλος, Ραγκούσης, Δανέλλης, Μπίστης

Σε μια εκδήλωση όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Νίκος Μπίστης, ο πρωθυπουργός ξεδίπλωσε για μια ακόμη φορά την πρόθεσή του για άνοιγμα στην κεντροαριστερά.

Οι παρουσίες είχαν την σημασία τους, όχι για την «στροφή» στην πολιτική τους καριέρα, αλλά ενόψει ανασχηματισμού και κατάρτισης ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές ότι αρκετοί – αν όχι όλοι – από τους προαναφερθέντες με κάποιο τρόπο θα συνδράμουν τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών και ευρωεκλογών. Ισως δε, κάποιοι εξ αυτών να αναλάβουν και κυβερνητικούς θώκους στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Κατά την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε ως σταθερό στόχο «την προοδευτική συμμαχία με δυνάμεις και πρόσωπα που αντιλαμβάνονται την ανάγκη μιας ευρύτερης συμπόρευσης των δυνάμεων της Αριστεράς της Σοσιαλδημοκρατίας που αποδεσμεύονται από τον νεοφιλελευθερισμό».

Κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης σε κεντρικό ξενοδοχείο με θέμα τον απολογισμό έργου του Δ. Παπαδημούλη, ο πρωθυπουργός πήρε το λόγο και μίλησε για την αναγκαία συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά : «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει και ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών τη δυνατότητα διαμόρφωσης μιας πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας με δυνάμεις και πρόσωπα που αντιλαμβάνονται την ανάγκη μιας ευρύτερης συμπόρευσης. Με ξεκάθαρο μέτωπο στον εθνικισμό και την ακροδεξιά. Με ξεκάθαρο μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό και τις πολιτικές που τρέφουν τον ακροδεξιό και αντιευρωπαϊκό λαϊκισμό. Και με ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ευρώπης, υπέρ της Ευρώπης της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής και των δικαιωμάτων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε ξεχωριστά και στη Συμφωνία των Πρεσπών που η χώρα μας επικύρωσε πριν από λίγες ημέρες. Υποστήριξε ότι τα Βαλκάνια έχουν σημαδευτεί από τις συγκρούσεις των λαών τους και η Συμφωνία δείχνει έμπρακτα ότι οι «ουλές» των συγκρούσεων μπορούν να κλείσουν. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και στο ΚΙΝΑΛ, γιατί σε αντίθεση με τις πολιτικές τους οικογένειες στην Ευρώπη, είπαν «όχι» στην Συμφωνία των Πρεσπών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.