ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γ. Μιχελογιαννάκης ο «αντάρτης»: «Ναι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – «Όχι» σε διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

Γ. Μιχελογιαννάκης ο «αντάρτης»: «Ναι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – «Όχι» σε διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

Αντίθετος με τη «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όσο και για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας εμφανίστηκε με δήλωσή του ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει από τον περασμένο Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελογιαννάκης δηλώνει υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ παράλληλα τονίζει ότι δεν θα ψηφίσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του άρθρου 3 για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας και αλλά και του άρθρου 21 για την οικογένεια ως «θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους».

Αναλυτικότερα, ο κ. Μιχελογιαννάκης αναφέρει: «Μετά από επίπονη και ουσιαστική εργασία, το μεγάλο στοίχημα της συνταγματικής αναθεώρησης γίνεται, επιτέλους, πράξη. Θα φέρει, επιτέλους, αλλαγές που τις περίμενε χρόνια η κοινωνία και η ανάγκη για εξυγίανση του πολιτικού συστήματος. Συμφωνώ με όλες τις προτάσεις που φέρει προς ψήφιση ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τις παρακάτω:

Άρθρο 3: Σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται αναθεώρηση, μιας και επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η ιστορία και η παράδοση έχει αποδείξει ότι δεν χρειάζεται διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους.

Άρθρο 21: Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία, τελούν υπό την προστασία του Κράτους. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται αναθεώρηση αυτού του άρθρου, μιας και ο θεσμός της οικογένειας διαχρονικά έχει αποδείξει την σπουδαιότητά της.

Άρθρο 16: Η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δίκαιου με πλήρη αυτοδιοίκηση. Θεωρώ, ότι πλέον ωρίμασαν οι συνθήκες για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων στην χώρα μας. Χάνεται συνάλλαγμα και αξιόλογα μυαλά φεύγουν στον εξωτερικό. Το παράδειγμα της Κύπρου, όσο αφορά τα οφέλη, πρέπει να μας διδάξει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.