Φ.Γεννηματά: «Ο κόσμος τρέχει να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ- Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών»

Φ.Γεννηματά: «Ο κόσμος τρέχει να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ- Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών»

Την εκτίμηση ότι το ΚΙΝΑΛ θα πάρει διψήφιο ποσοστό τις προσεχείς εκλογές, εξέφρασε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να στηρίξουν το ΚΙΝΑΛ.

Η κυρία Γεννηματά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει θέση στον χώρο της κεντροαριστεράς καθώς «έφτιαξε τη νέα δεξιά».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας», σημειώνοντας ότι «ο κόσμος τρέχει να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κληθείσα να κάνει πρόβλεψη για το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ στις προσεχείς εκλογές, η Φώφη Γεννηματά είπε, με σαφήνεια, ότι «θα είναι διψήφιο το ποσοστό μας στις εκλογές» και πως «θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των εκλογών».

Παράλληλα, τόνισε πως το σύνθημα του ΚΙΝΑΛ, μετά την εκλογική διαδικασία, θα είναι «όχι διχασμός και νέες περιπέτειες».

Για το τρίτο μνημόνιο

Ερωτηθείσα γιατί το κόμμα της υπερψήφισε το τρίτο μνημόνιο, το 2015, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών -τότε- ο πρωθυπουργός τους είχε ενημερώσει πως οι δανειστές δεν θεωρούσαν αξιόπιστη την κυβέρνηση και πως ζητούσαν την υπογραφή και της αντιπολίτευσης, ως εγγυητές της συμφωνίας.

«Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα έπαιρνε το ρίσκο» αναρωτήθηκε στη συνέχεια, υπογραμμίζοντας πως όταν ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να μην προκηρύξει εκλογές, αλλά να δημιουργήσει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, με στόχο την αλλαγή των όρων της συμφωνίας, εκείνος τη διαβεβαίωσε πως δεν θα πάει σε εκλογές.

Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε και σε συνομιλία που είχε τότε με τον πρωθυπουργό, κατά την οποία τον ρώτησε γιατί προέβη σε αυτή την ενέργεια, με εκείνον να απαντά «πρέπει να ελέγξω το κόμμα μου».

Η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ερωτήθηκε για τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και το αν αυτή η συμπόρευση κόστισε στο ΠΑΣΟΚ ψηφοφόρους. Η κυρία Γεννηματά απάντησε πως «δέχεται την κριτική» και σημείωσε πως «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν κάνει αγώνα για να πείσουν το λαό ότι για την κρίση φταίει το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έχει μερίδιο ευθύνης, όχι όμως την αποκλειστική, ούτε τη μεγαλύτερη. Εχουμε αποδεχθεί, έχουμε φτάσει σε επίπεδο αυτομαστιγώματος» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, προσέθεσε, πως ήταν η ίδια που ζήτησε να γίνει εξεταστική για να ελεγχθεί όλη η περίοδος, από τη στιγμή της εισόδου της χώρας στο ευρώ μέχρι και σήμερα, όμως εκείνοι «αρνήθηκαν πεισματικά» σχολίασε.

Η «καραμανλική συνιστώσα»

Ακολούθως, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «στηρίζεται στην καραμανλική συνιστώσα για να κυβερνήσει» και σημείωσε πως «δεν έχω δει τον Καραμανλή να παίρνει θέση για το τι γίνεται, αλλά αφήνει τα στελέχη του να στηρίζουν την κυβέρνηση».

Σε ερώτηση για τα όσα κατέθεσε ο Θόδωρος Τσουκάτος για την υπόθεση της Siemens, η Φώφη Γεννηματά απάντησε ότι «είμαστε το μόνο κόμμα που φέραμε έξι ορκωτούς λογιστές, ελέγξαμε τα βιβλία. Ολα τα βιβλία της εποχής είναι στη Βουλή και έχουν ελεγχθεί. […] Εμείς το κάναμε και ρυθμίζουμε τα οικονομικά μας, προσπαθούμε να ρυθμίσουμε τα δάνειά μας, τα εξυπηρετούμε», συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας, η κυρία Γεννηματά απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους «προοδευτικούς πολίτες» να στηρίξουν το ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί πλάνη η άποψη ότι «η ψήφος στη ΝΔ απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.