Ο Π.Κόκκαλης απαντάει για όλα: Για Ολυμπιακό, ΣΥΡΙΖΑ και την γνωριμία του με Α.Τσίπρα

Ο Π.Κόκκαλης απαντάει για όλα: Για Ολυμπιακό, ΣΥΡΙΖΑ και την γνωριμία του με Α.Τσίπρα

Ο Πέτρος Κόκκαλης απαντώντας στη ΝΔ λέει «να ψάξουν αλλού για επίδοξους Μπερλουσκόνι» και δηλώνει πως δεν έχει ούτε τη διάθεση ούτε το χρόνο να αντιπαρατεθεί με fake news και δίκες προθέσεων.

Στο ερώτημα πως γνωρίστηκε με τον πρωθυπουργό, ο Πέτρος Κόκκαλης απαντά: «Με τον πρωθυπουργό γνωριστήκαμε πριν πολλά χρόνια. Όταν εκείνος ήταν δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων και εμείς στον Ολυμπιακό θέλαμε να έρθουμε σε επαφή με μεταναστευτικές οργανώσεις για να διοργανώσουμε αγώνες ποδοσφαίρου.

Έκτοτε διατηρήσαμε επικοινωνία. Υπήρχαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αφορούσαν κυρίως τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις. Αλλά τα αστεία μας πάντα αφορούσαν τις αγαπημένες μας ποδοσφαιρικές ομάδες».

Για το πως προέκυψε η πρόταση για συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «Η πρόταση προέκυψε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου ενόψει των ευρωεκλογών. Αυτό σήμανε ένα κάλεσμα προς την Κεντροαριστερά, προς τη Σοσιαλδημοκρατία και προς αυτό που παλιά λέγαμε Οικολογία, αλλά σήμερα ονομάζεται μάχη για την κλιματική αλλαγή. Εγώ είμαι στρατευμένος σε αυτήν τη μάχη πολλά χρόνια, με δράσεις στο κοινωνικό πεδίο αλλά και στη θητεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση ασχολήθηκα με αυτά τα θέματα, και συμμετέχω σε μια πολιτική κίνηση, που ονομάζεται «ΚΟΣΜΟΣ». Φιλοδοξία, λοιπόν, του «ΚΟΣΜΟΥ» είναι να συμβάλει στον πολιτικό διάλογο με προτάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, για τη μείωση των ανισοτήτων και κυρίαρχα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με οδηγό τους 17 παγκόσμιους στόχους των Ηνωμένων Εθνών. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούμε αυτόν τον τρόπο και πιστεύω πως πρέπει να βρίσκονται στον πολιτικό διάλογο. Για εμάς, αυτές οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες, γιατί η Ευρώπη βρίσκεται, θα έλεγα, σε ένα υπαρξιακό δίλημμα: αν θα προχωρήσει μπροστά με αποφασιστικότητα και θα οδηγήσει όλον τον κόσμο στην αντιμετώπιση αυτών των δεδομένων ή αν θα παλινδρομήσει σε μια ομφαλοσκόπηση με καταστροφικές συνέπειες για όλους, και για μας και για τις επόμενες γενιές».

Στη ΝΔ που χαρακτήρισε την οικογένειά του συνώνυμο της διαπλοκής ο Πέτρος Κόκκαλης απαντά: «Κατ’ αρχάς η ελληνική εκδοχή του μπερλουσκονισμού έχει δύο συστατικά τα οποία δεν συντρέχουν στην περίπτωση της οικογένειάς μου. Πρέπει κανείς να έχει μια ποδοσφαιρική ομάδα και ΜΜΕ. Αυτά δεν τα έχουμε εμείς, τα έχουν άλλοι. Θα πρότεινα λοιπόν να ψάξουν αλλού για επίδοξους Μπερλουσκόνι. Ας μιλήσουμε τώρα για τη διαπλοκή. Θεωρώ ότι είναι η κακοδαιμονία της λειτουργίας του ελληνικού πολιτικού συστήματος από τη μεταπολίτευση και μετά. Ένα σύστημα το οποίο ναι μεν έφερε μια μεγάλη πρόοδο στην Ελλάδα, όσον αφορά την υλική κατάσταση, αλλά δεν κατάφερε να εκσυγχρονιστεί στους τομείς της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της δημοκρατίας και στη σαφή οριοθέτηση των εξουσιών.

«Θα πρότεινα να ψάξουν αλλού για επίδοξους Μπερλουσκόνι»

Από την άλλη, πρόκειται για έναν κακεντρεχή χαρακτηρισμό, καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειάς μου είναι στενά συνυφασμένη με τη δημιουργία της πρώτης ελληνικής τεχνολογικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας. Μια εταιρεία που ξεκίνησε από την Ελλάδα και έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου, μια εταιρεία η οποία είναι το απόλυτο ελληνικό τεχνολογικό start up. Μιλάμε δηλαδή για μία επιχειρηματική δραστηριότητα, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα που αποφέρει έσοδα στο ελληνικό κράτος και διατηρεί την εργασία για χιλιάδες άξιους Έλληνες εργαζόμενους σε έναν κλάδο υψηλής τεχνολογίας που υποφέρει από το brain drain.

Προσωπικά έχω πολλά χρόνια ενεργούς συμμετοχής σε κοινωνικά και πολιτικά εγχειρήματα όπου έχει καταγραφεί ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι την πολιτική. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που με κινητοποιεί, όπως αποδεικνύει η διαδρομή μου μέχρι τώρα. Κι αυτή είναι η δική μου απάντηση στην καχυποψία των πολιτών».

Δεν με αφορούν οι επιθέσεις από μερίδα του Τύπου
«Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση, γιατί για να υπάρξει πρέπει και τα δύο μέρη να την επιθυμούν ή να την επιδιώκουν και γενικά να τρέφονται από αυτή. Εγώ δεν έχω ούτε τη διάθεση, ούτε τον χρόνο να αντιπαρατίθεμαι με fake news και δίκες προθέσεων. Αυτό στο οποίο αναφέρεστε είναι η ακατανόητη επιθετικότητα από συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου. Την παρακολουθώ με έκπληξη, αλλά επίσης πρέπει να σας πω ότι δεν με αφορά», λέει ο Πέτρος Κόκκαλης.

Και συνεχίζει: «Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν καλά ποια είναι τα ζητήματα που με ενδιαφέρουν και με κινητοποιούν. Μου κάνει εντύπωση λοιπόν που γράφονται και λέγονται διάφορα όταν είναι γνωστή η δράση μου για την προώθηση των 17 παγκόσμιων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ ως το 2030. Αν υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες στο επίπεδο της πολιτικής μας πρότασης ως «ΚΟΣΜΟΣ» με χαρά να ακούσουμε κριτική και -γιατί όχι;- να βελτιωθούμε. Όμως η λάσπη και τα fake news που στοχοποιούν εμένα και την οικογένειά μου το μόνο που κάνουν είναι να δηλητηριάζουν ακόμη περισσότερο την πολιτική και δημόσια ζωή στη χώρα μας».

Δεν μπορώ να δεχθώ την μεταστροφή του Ολυμπιακού σε ανώνυμη εταιρεία
«Η ομάδα μας, είναι η ομάδα μας», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τον Ολυμπιακό. «Είναι ένα από τα σημαντικότερα δημιουργήματα του νεότερου ελληνικού λαϊκού πολιτισμού όσο και να ακούγεται παράξενο. Ο Ολυμπιακός ιδρύθηκε ως ένας φορέας παραγωγής πολιτισμού και νοήματος, με μεγάλη συμβολή και ιστορία έκτοτε σε όλες τις φάσεις της ελληνικής και πειραιώτικης κοινωνίας. Εγώ πάντοτε τον αντιλαμβανόμουν ως ένα σωματείο που είναι και η μήτρα της ομάδας. Γι’ αυτό σήμερα δυσκολεύομαι, όπως και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, να δεχτούμε τη μεταστροφή της σε μια ανώνυμη εταιρεία.

Η ενασχόληση με τον Ολυμπιακό αποτελεί τιμή και πηγή έμπνευσης για κάθε οπαδό αυτού του συλλόγου. Θεωρώ λοιπόν τυχερό τον εαυτό μου που είχα την ευκαιρία να δουλέψω συστηματικά, για χρόνια, για την υλοποίηση του οράματός μου να δω να τον καμαρώσω ως ένα σύγχρονο σύλλογο διεθνών προδιαγραφών. Με πολλή συλλογική δουλειά, μια χούφτα ανθρώπων, με σύμμαχο και συμπαραστάτη τον υγιή κόσμο του Ολυμπιακού καταφέραμε να εκσυγχρονίσουμε την ομάδα μας και να αναβαθμίσουμε το αθλητικό προϊόν τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και αγωνιστικά».

Τέλος, για τον παππού του Πέτρο Κόκκαλη απαντά:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχω κρατήσει την αγάπη για τη γνώση και την αλήθεια, αλλά και τον αγώνα για τον άνθρωπο. Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον δημοκρατικό, με ισχυρές αναφορές στους αγώνες της Αριστεράς, με προσωπικά βιώματα και διηγήσεις για την ιστορία του παππού μου. Είναι φυσικό λοιπόν να εμπνέομαι από την αλληλεγγύη και το συλλογικό αγώνα για ένα καλύτερο κοινό μέλλον, που αποτέλεσαν βασικές αξίες του αριστερού κινήματος και του παππού μου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.