Α.Τσίπρας: «Κάποιοι έχτισαν πολιτικές καριέρες στην πλάτη της Μακεδονίας»

Α.Τσίπρας: «Κάποιοι έχτισαν πολιτικές καριέρες στην πλάτη της Μακεδονίας»

Νέο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά και ευθεία επίθεση στον Απόστολο Τζιτζικώστα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Πέμπτης.

Η εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη άνοιξε με το τραγούδι «Δρόμοι παλιοί» του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Μανώλη Αναγνωστάκη.

Μιλώντας σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, ο πρωθυπουργός μίλησε εκτός κειμένου και από καρδιάς γιατί, όπως δήλωσε, είναι ένας αγώνας καρδιάς απέναντι σε ένα πολιτικό κατεστημένο που για χρόνια πιστεύει ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι μία υπόθεση της συντηρητικής παράταξης.

«Εδώ σήμερα βλέπω μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, μια πλατιά συσπείρωση και καλωσορίζω όλους και όλες εσάς που βρίσκεστε στο πλευρό του Χρήστου Γιαννούλη και δεν προέρχεστε από αυτό που κάποιοι λένε μήτρα τη Αριστεράς, δεν προέρχεστε από το ΚΚΕ, από το ΚΚΕ Εσωτερικού, τον ΣΥΝ, τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από άλλες δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου», τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Σας καλωσορίζουμε, εδώ είναι το σπίτι σας, μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να ξανακερδίσουμε τη Μακεδονία, μια Μακεδονία ανοικτή, δημοκρατική και κοινωνική».

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι στόχος της μάχης στην Κεντρική Μακεδονία είναι η αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων της, για την οποία όσοι την κυβερνούν τα τελευταία εννέα χρόνια δεν δείχνουν ενδιαφέρον να το κάνουν, αλλά αντίθετα έχουν περισσότερο στο μυαλό τους τη νομή της εξουσίας προς όφελος του παλιού πολιτικού κατεστημένου.

«Η Βόρεια Ελλάδα και η Μακεδονία συνολικά είναι μια περιοχή που θα μπορούσε πολλά χρόνια να είχε φύγει μπροστά, όμως κάποιοι που στο πολιτικό χρηματιστήριο ξέρουν πολύ καλά να πουλάνε πατριδοκαπηλία και δήθεν πατριωτισμό φρόντισαν να κρατήσουν καθηλωμένες τις δυνατότητες του τόπου για να φτιάξουν πολιτικές καριέρες», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ανέφερε ότι όλοι αυτοί γνώριζαν ότι ο μόνος τρόπος ο τόπος της Μακεδονίας, της Βόρειας Ελλάδας να αποτελέσει ατμομηχανή οικονομικής ανάπτυξης ήταν η συνεργασία και η συνανάπτυξη με τους γειτονικούς λαούς. Θέλησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι χτίζουν τείχη στους γειτονικούς λαούς, όμως, στην πραγματικότητα έχτιζαν τείχη στη χώρα μας και σε αυτές τις δυνατότητες και αυτό που έκαναν ήταν να τροφοδοτούν τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας και να δημιουργούν συνθήκες απομόνωσης για τη χώρα μας. Εμείς ήρθαμε με διάθεση να δούμε την αλήθεια κατάματα και να ανιχνεύσουμε τον δρόμο της προόδου, της συνανάπτυξης και της προοπτικής για τον τόπο της Κεντρικής Μακεδονίας, της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας συνολικά. Η γλώσσα της αλήθειας είναι αυτή που έπειτα από 30 χρόνια έρχεται με μια ιστορική συμφωνία να κατοχυρώσει για πρώτη φορά την ιστορικότητα και την ελληνικότητα της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας. Τόνισε ότι αυτό δίνει μήνυμα κατά της εθνικής περιχαράκωσης και μήνυμα συνανάπτυξης και ειρήνης προς όφελος των επόμενων γενεών.

Ευθεία επίθεση

Ευθεία επίθεση στον Απόστολο Τζιτζκώστα εξαπέλυσε από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο και ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης. «Εμείς κοιτάμε ψηλά και βαδίζουμε στον δρόμο της συστηματικής και οργανωμένης δουλειάς που θα τρυπήσει τη φούσκα της κενής επικοινωνίας και θα σπάσει το απόστημα που προκάλεσαν εννέα χρόνια διαχείρισης της Κεντρικής Μακεδονίας από τους Ψωμιάδη και Τζιτζικώστα», σημείωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης και πρόσθεσε: «Εννιά χρόνια τώρα από την στιγμή που ανέλαβε ο Ψωμιάδης και παρέδωσε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον διάδοχο του και σημερινό περιφερειάρχη, έχουν ειπωθεί και διαφημιστεί πολλά λόγια και ελάχιστες πράξεις».

Αντίπαλος δεν είναι τελικά ο περιφερειάρχης της πολιτικής και επικοινωνιακής φούσκας, είπε ο κ. Γιαννούλης και πρόσθεσε: «Η ριζωμένη ελίτ της αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Μακεδονία που συναλλάσσεται πολιτικά κάθε ημέρα για το ποιος θα διοριστεί υδρονομέας στην Μηλιά της Πιερίας έως το ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Για το τελευταίο καλό θα είναι να ετοιμάζονται τον Οκτώβριο γιατί μάλλον θα χρειαστούν νέο πρόεδρο μετά τις εκλογές».

Κατηγόρησε, τέλος τον νυν Περιφερειάρχη για προχειρότητα, αδιαφάνεια, εύνοια στους δικούς μας, έλλειψη κεντρικού και συνολικού σχεδιασμού, μικρή ως μηδενική υλοποίηση εγκεκριμένων παρεμβάσεων, φιέστες και δημόσιες σχέσεις σε βαθμό υπερβολής. «Και δημοκρατικός διάλογος ή σχεδιασμός εντός ή εκτός περιφερειακού συμβουλίου; Το πιο σύντομο αυτοδιοικητικό ανέκδοτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπορεί και πρέπει να είναι δυναμικός παράγοντας οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, Οι υποδομές, τα μεταφορικά και ενεργειακά δίκτυα, οι επιχειρηματικές συνεργασίες, το περιβάλλον, ο τουρισμός αλλά και ο πολιτισμός αποτελούν προνομιακά πεδία συνεργασίας με τις γειτονικές περιοχές σε μια Ευρωπαϊκή προοπτική ειρήνης και ασφάλειας» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.