«Αμαρτωλή» τροπολογία για τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ – Η προσωρινή παράλειψη του όρου «υφιστάμενα δάνεια»

«Αμαρτωλή» τροπολογία για τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ – Η προσωρινή παράλειψη του όρου «υφιστάμενα δάνεια»

Με ένα άηθες «γαϊτανάκι» µε τους νόµους, την κατάρτιση και την «εργαλειοποίησή» τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, θέλησαν να δηµιουργήσουν προβλήµατα αξιοπιστίας και συγκρότησης στους πολιτικούς τους αντιπάλους, τη Ν.∆. και το ΠΑΣΟΚ, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις δικές τους «µαύρες τρύπες» στα θέµατα δανεισµού µε εγγύηση την κρατική χρηµατοδότηση.

Τα «Π» αποκαλύπτουν σήµερα µε λεπτοµερειακό τρόπο τις µεθοδεύσεις και τα νοµοθετικά «τερτίπια» του ΣΥΡΙΖΑ από το 2017, µε τις διατάξεις και τις προβλέψεις του Νόµου 4472 και την εντός 20 ηµερών εκπρόθεσµη διορθωτική τροπολογία, υπ. αριθµ. 1061, µέσα σε ένα νοµοσχέδιο για την αλιεία. Στόχος η δηµιουργία συνθηκών νοµιµοποίησης της αναδιάρθρωσης των δικών του δανείων και η κάλυψη των «κενών» στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των κεντρικών γραφείων του σηµερινού κυβερνώντος κόµµατος επί της Πλατείας Κουµουνδούρου.

Η υπόθεση των δανείων των κοµµάτων ανασύρθηκε το 2017, ύστερα από προσωπική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης ∆ηµητρίου. Οι αρµόδιοι οικονοµικοί εισαγγελείς ανέλαβαν τον επανέλεγχο των δανείων των κοµµάτων της περιόδου 2000-2011. Αποτέλεσµα ήταν ότι µε την πρόσφατη παραγγελία τους για την άσκηση ποινικών διώξεων οι εισαγγελείς φέρονται να έκριναν ότι τα δάνεια των κοµµάτων αυτών, για την περίοδο 2005-2011, που δόθηκαν µε την εγγύηση µελλοντικών κρατικών επιχορηγήσεων, δεν διέθεταν επαρκείς εξασφαλίσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.