ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Χρ. Σπίρτζης: «Παλικαρίσια» η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Χρ. Σπίρτζης: «Παλικαρίσια» η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Στη λάθος τακτική στις δημοτικές εκλογές, την ανεπαρκή εξήγηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και στο γεγονός ότι τα θετικά μέτρα δεν έχουν γίνει αντιληπτά από τον κόσμο, απέδωσε ο Χρήστος Σπίρτζης την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση δεν περίμενε αυτή τη διαφορά με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές, δήλωσε o υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, προσθέτοντας, όμως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκράτησε τις δυνάμεις του και η προοδευτική συμμαχία εξακολουθεί να είναι ένας μεγάλος και κυρίαρχος χώρος στην κεντροαριστερά.

Ο κ. Σπίρτζης χαρακτήρισε «παλικαρίσια» την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, τη στιγμή που, όπως είπε, θα μπορούσε να παρατείνει τη θητεία της κυβέρνησης, όπως έκανε ο κ. Σαμαράς.

Ο υπουργός χαρακτήρισε νίκη του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές 2019. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ερμηνεύσει το ξεκάθαρο μήνυμα του ελληνικού λαού, αλλά και να επανεξετάσει τις τακτικές και τις επιλογές που έκανε, πρόσθεσε, μιλώντας στο Open.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι υπάρχει μια διακριτή διαφορά ανάμεσα στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές, ενώ προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει τώρα ακόμη ένα προσκλητήριο στον προοδευτικό κόσμο.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να σταματήσει η κουβέντα για την παραπολιτική, τα σημεία και τις τακτικές και πλέον να επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στις πολιτικές, ενώ μίλησε και για «πυρά» που δέχεται η κυβέρνηση από την πλειοψηφία των ΜΜΕ.

Η συζήτηση πλέον, όπως εκτίμησε, θα πρέπει να επικεντρωθεί σε προγραμματικές πολιτικές, ώστε να μάθει ο κόσμος τι πρεσβεύει ο κάθε πολιτικός χώρος και τι σημαίνει αυτό για τη ζωή κάθε πολίτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των εκλογών και τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι το κόμμα είχε λάθος τακτική στις δημοτικές εκλογές και στις υποψηφιότητες που προέκρινε, δεν εξήγησε επαρκώς τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βόρεια Ελλάδα και τα θετικά μέτρα που έχει λάβει δεν έχουν γίνει ακόμη αντιληπτά από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.