Ήττα για τον Π.Πολάκη – «Μαύρισαν» στα Σφακιά τον αψύ Σφακιανό

Ήττα για τον Π.Πολάκη – «Μαύρισαν» στα Σφακιά τον αψύ Σφακιανό

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εξελέγη δήμαρχος Σφακίων με ποσοστό 62%. Τέσσερα χρόνια αργότερα «πιάνει» το εντυπωσιακό ποσοστό του 96,5%. Ο Παύλος Πολάκης ήταν ο κυρίαρχος του Δήμου Σφακίων για τουλάχιστον μία δεκαετία, όχι όμως πια, καθώς τα Σφακιά στις εκλογές της περασμένης Κυριακής «μαύρισαν» τον… αγαπημένο τους υπουργό.

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου υποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο Σφακίων ήταν ο Γιάννης Ζερβός με την παράταξη Δημοτική Συνεργασία Σφακίων. Ο Γιάννης Ζερβός το 2015, όταν ο Παύλος Πολάκης άφησε τη δημαρχιακή καρέκλα για να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανέλαβε χρέη δημάρχου. Αντίπαλός του στη φετινή εκλογική αναμέτρηση ήταν ο αντιδήμαρχος Σφακίων, ο Μανούσος Χιωτάκης, ο οποίος επίσης προερχόταν από τον συνδυασμό με τον οποίο είχε βγει νικητής ο Πολάκης το 2014. Μάλιστα, ο Χιωτάκης το 2014 είχε έρθει πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος.

Τελικά, η κάλπη της Κυριακής ανέδειξε νικητή με ποσοστό 55,64% τον Χιωτάκη, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό Ολοι Μαζί για τα Σφακιά, ο οποίος ήταν και ένας από τους 11 δημάρχους της Περιφέρειας Κρήτης που έκοψαν το νήμα από τον πρώτο γύρο.

Εμφύλιος

Είναι ενδεικτικό πως μεταξύ των δύο υποψηφίων είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό… εμφύλιος. Εγιναν, δε, αρκετές προσπάθειες να μη διασπαστεί ο συνδυασμός ακόμη και από μεριάς του Πολάκη, ο οποίος φάνηκε σε όλη αυτή την περίοδο – αν και όχι ανοιχτά – να στηρίζει την υποψηφιότητα του Ζερβού.

Όπως άλλωστε είχε δηλώσει και ο ίδιος ο νεοκλεχθείς δήμαρχος σε συνέντευξή του στα «Χανιώτικα Νέα», στα μέσα του Μαΐου, για το ποιον από τους δύο υποψηφίους υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, «θέση ανοικτή δεν έχει πάρει. Εμένα δύο φορές μου είπε να μην κατέβω. Ο λόγος ήταν για να μη χαλάσει η παράταξη. Και παρότι και στην Κεντρική Ένωση Δήμων και σε άλλες είχε πει ότι είμαι ο καλύτερος αντιδήμαρχος στην Ελλάδα. Αποφάσισα να κατέβω. Τώρα το τι σκέφτεται ο κ. Πολάκης δεν το ξέρω. Ενδείξεις ότι με υποστηρίζει δεν έχω».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, εκτός από το χαστούκι που έφαγε η κυβέρνηση από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας φαίνεται πως τιμωρήθηκε εντός έδρας, στην πατρίδα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.