Νίκος Φίλης: «Πάμε στις εκλογές με βαριά όπλα – Μπορούμε να μηδενίσουμε το κοντέρ»

Νίκος Φίλης: «Πάμε στις εκλογές με βαριά όπλα – Μπορούμε να μηδενίσουμε το κοντέρ»

Την πεποίθησή του ότι «μπορούμε να ‘μηδενίσουμε το κοντέρ’. Να σταθούμε μπροστά στους πολίτες, όχι με τις ‘σφεντόνες’ μιας επιλεκτικής πολιτικής καλών προθέσεων που στις ευρωεκλογές διαστρεβλώθηκε από ένα γιγάντιο μιντιακό σύστημα ως ‘επιδοματική’, αλλά με τα ‘βαριά όπλα’ του απολογισμού ενός τεράστιου έργου σε πολλούς τομείς και κυρίως με το πρόγραμμά μας και το στρατηγικό μας σχέδιο για την οριστική έξοδο από την κρίση», καταθέτει ο Νίκος Φίλης, μέσω της συνέντευξής του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όμως, ο βουλευτής Α’ Αθήνας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θέτει και μια ακόμη παράμετρο ενόψει εκλογών: ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία της η χώρα μας έχει τέτοιο ύψος αποθεμάτων, δηλαδή, γεμάτα ταμεία για να αμυνθεί έναντι οποιουδήποτε κινδύνου» και ως εκ τούτου, ο πολίτης θα κληθεί να αποφασίσει ανάμεσα σε αυτούς που «επί πολλά χρόνια λεηλατούσαν το δημόσιο ταμείο» και στον ΣΥΡΙΖΑ, που «αξιοποιήσαμε τις θυσίες των Ελλήνων, νοικοκυρέψαμε και ανατάξαμε τα δημόσια οικονομικά και αφήνουμε γεμάτο το δημόσιο ταμείο».

Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για νομοθετήματα της τελευταίας στιγμής, απαντά αντλώντας παράδειγμα από τη Βρετανία: «Λες και έπρεπε να σταματήσει τη λειτουργία του για το Brexit ή άλλα σημαντικά θέματα το Βρετανικό Κοινοβούλιο επειδή η πρωθυπουργός Μέι τελεί υπό παραίτηση και το κόμμα της κατετάγη 4ο στις ευρωεκλογές!», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς από το Πρακτορείο για τους χαμηλούς τόνους που έχει επιλέξει η ΝΔ, ο Ν. Φίλης κάνει λόγο για «μειλίχιο τέρας», ενώ για τη ρήξη Γεννηματά-Βενιζέλου δίνει την εξής απάντηση: «Μετά ήρθε η ακατανόητη απόφαση να εκπαραθυρώσουν τον κύριο Βενιζέλο, κρατώντας, όμως, ακέραιη την δική του πολιτική σύλληψη περί ‘στρατηγικής ήττας’ της Αριστεράς (…) Μα, αν είναι αυτή η πολιτική τους γιατί να διώξουν τον κ. Βενιζέλο που ως εμπνευστής της και κλάσεις πιο ικανός από την κυρία Γεννηματά την εκφωνεί καλύτερα;», διερωτάται για να καταλήξει στο συλλογισμό του, «στις εκλογές που έρχονται το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει με βαριά ήττα και η υπό την κυρία Γεννηματά ηγετική ομάδα, απαλλάσσεται από ένα πρόσωπο του βεληνεκούς του κ. Βενιζέλου, ώστε, να μην τεθεί θέμα μετεκλογικής αμφισβήτησής της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, για το κόμμα του κυρίου Βαρουφάκη, λέει ότι προσεγγίζει τον ίδιο «με συμπάθεια» αλλά και «με πολλή αγάπη» τους ψηφοφόρους του, οι οποίοι -όπως εκτιμά- θα στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.