Ο Ε.Τσακαλώτος «καρφώνει» τους συντρόφους του για τις μετατάξεις: «Δεν τα κάναμε όλα σωστά»

Ο Ε.Τσακαλώτος «καρφώνει» τους συντρόφους του για τις μετατάξεις: «Δεν τα κάναμε όλα σωστά»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν τα έκανε όλα σωστά, αναφορικά με τις ρουσφετολογικές μετατάξεις που προκάλεσαν σάλο την τελευταία ημέρα των εργασιών της Βουλής.

«Κάναμε αυτοκριτική, κάποιοι το πήραν επάνω τους και έτσι έπρεπε», είπε ο κ. Τσακακώτος στο Kontra Channel, αναφερόμενος προφανώς στην Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία αποσύρθηκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. «Ηταν όλα σωστά; Δεν ήταν όλα σωστά», παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος στη συνέχεια ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δύο ημέρες πριν φύγει από την κυβέρνηση το 2015 άλλαξε όλους τους γενικούς διευθυντές χωρίς να λάβει υπόψη του τη βαθμολόγηση. «Είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγει κάποιος από το πελατειακό κράτος. Είναι στην κουλτούρα μας. Αλλά εμείς κάναμε πραγματικές αλλαγές στο Δημόσιο που δεν τις ξέρει ο κόσμος», συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Τσακαλώτος: Βάζω το χέρι στη φωτιά για το πρωτογενές πλεόνασμα

Ο κ. Τσακαλώτος απάντησε και στις εκτιμήσεις του Γιάννη Στουρνάρα, ότι φέτος δεν θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, κάτι για το οποίο εμφανίστηκε βέβαιος ο υπουργός Οικονομικών.

Στην ερώτηση «Βάζετε το χέρι στη φωτιά;» για το ότι θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξεως του 3,5% του ΑΕΠ, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε με έμφαση: «Απολύτως. Θα επιτευχθεί, όπως έγινε και τα προηγούμενα 3 χρόνια». Στη συνέχεια επιτέθηκε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

«Ο κ. Στουρνάρας, εάν κερδίσει η ΝΔ θα πει ότι η οικονομία θα πάει καλύτερα και θα έρθουν επενδύσεις. Είναι σαφές το μήνυμα που δίνει ο κ. Στουρνάρας, όπως και ο κ. Καμίνης», είπε ο κ. Τσακαλώτος και συμπλήρωσε ότι είναι κρίμα για τον κ. Καμίνη, καθώς είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ και πρέπει να μπορεί να καταλάβει το παιχνίδι που παίζεται.

«Γυρίζει το εκλογικό παιχνίδι»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «γυρίζει το εκλογικό παιχνίδι», επειδή τώρα είναι άλλο το πολιτικό διακύβευμα. «Υπάρχουν δύο διαφορετικά προγράμματα για την Ελλάδα. Τα μεσαία και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να σκεφτούν πάρα πολύ τι θα κάνουν σε αυτές τις εκλογές. Στον καπιταλισμό που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης και το ΔΝΤ, πάντα τα μεγάλα ψάρια τρώνε τα μικρά», είπε ο κ. Τσακαλώτος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακόμη, επιτέθηκε στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, λέγοντας: «Με τον κ. Μητσοτάκη θα έρθουν επενδύσεις γιατί δεν θα υπάρχει κανένα δικαίωμα του εργαζόμενου, ούτε έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας». Ειδικά δε για τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για το Ελληνικό, ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε: «Δείτε τη σύμβαση που είχαν υπογράψει οι προηγούμενοι και θα καταλάβετε γιατί κάναμε 4 χρόνια. Δεν υπήρχε καν χωροθέτηση σε εκείνη τη σύμβαση».

Επίθεση στον Ντομπρόβσκις

Όσο για τις προειδοποιήσεις του Βάλντις Ντομπρόβσκις για το κόστος των παροχών της κυβέρνησης, ο κ. Τσακαλώτος τις απέδωσε στο γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν «είναι στο ΕΛΚ και είχαμε ευρωεκλογές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι στην ίδια πολιτική οικογένεια με τον κ. Μητσοτάκη και πιστεύει στη λιτότητα», συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Μάνφρεντ Βέμπερ δεν θα βγει στην προεδρία της Κομισιόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.