Η Καβάλα «γύρισε την πλάτη» στον Αλέξη Τσίπρα!

Η Καβάλα «γύρισε την πλάτη» στον Αλέξη Τσίπρα!

Όσοι και όσες παρακολούθησαν την προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα τον Σεπτέμβριο του 2015 στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας και βρέθηκαν στη συγκέντρωση της Πέμπτης 27 Ιουνίου 2019 στον ίδιο χώρο, μπορούν να συγκρίνουν τις δύο αυτές παρουσίες του προέδρου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) και του κόσμου.

Το καλοκαίρι του 2019, είναι μία εντελώς διαφορετική κατάσταση για τον πρωθυπουργό και το κυβερνών κόμμα. Τότε, το 2015, ερχόταν με ορμή, για να «συμπαρασύρει» το παλιό πολιτικό κατεστημένο, όπως ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, δίνοντας στον ελληνικό λαό την ελπίδα και στην Ελλάδα, την προοπτική ανάκαμψης από την σκληρή περίοδο των διαδοχικών μνημονίων.

Τώρα, το 2019, έρχεται από μία περίοδο τετραετούς διακυβέρνησης της χώρας και από μία απροσδόκητη σε έκταση ήττα στις περασμένες ευρωεκλογές. Το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουνίου, ήταν έκδηλος ο προβληματισμός στους υποστηρικτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενόψει των εθνικών της 7ης Ιουλίου. Έλλειπε ο ενθουσιασμός και η σιγουριά της νίκης, που υπήρχε το 2015. Η συμμετοχή των Καβαλιωτών στη συγκέντρωση ήταν, με μία λέξη, απογοητευτική! Η έναρξη προγραμματίστηκε για τις 8:30μ.μ., ωστόσο έως και τις 9:30μ.μ., που ήμασταν παρόντες, ο Αλ. Τσίπρας δεν εμφανίστηκε στην εξέδρα που στήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας! Όσο περνούσε η ώρα το πλήθος δεν αυξήθηκε, εν αντιθέσει με τη θερμοκρασία της ζεστής καλοκαιρινής νύχτας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενάμισι μήνα πριν, στην πλατεία Ελευθερίας και στην οδό Ομονοίας, γινόταν το αδιαχώρητο από τους χιλιάδες Καβαλιώτες και τους επισκέπτες της «Λευκής Νύχτας»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.