Ο Α.Τσίπρας συγκρίνει τον εαυτό του με τον… Ελευθέριο Βενιζέλο! – Οργισμένες αντιδράσεις του κόσμου στο Twitter

Ο Α.Τσίπρας συγκρίνει τον εαυτό του με τον… Ελευθέριο Βενιζέλο! – Οργισμένες αντιδράσεις του κόσμου στο Twitter

Μια αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, στη χθεσινή του ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης, άναψε φωτιές στα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να οικειοποιηθεί τον Ελευθέριο Βενιζέλο και άφησε να εννοηθεί ότι απόγονος του μεγάλου Ελληνα πολιτικού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!

Μιλώντας στους οπαδούς του ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

«Είμαστε περήφανοι γιατί πάντα στην ιστορία της Ελλάδας, από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου ως σήμερα, όποτε αυτή η παράταξη κλήθηκε να διαχειριστεί εθνικά θέματα, έβαλε πάντοτε μπροστά την πατρίδα και το συμφέρον του τόπου», είπε ο πρωθυπουργός στους οπαδούς του και λίγο αργότερα ανήρτησε τη φράση του και στο Twitter:


Εγινε επίσης και αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία επανεισήγαγε στο λεξιλόγιό του ο κ. Τσίπρας, με αφορμή μια επιστολή Καραμανλή, πριν από το βέτο στο Βουκουρέστι, όπου ο τότε πρωθυπουργός της ΝΔ εμφανιζόταν πρόθυμος να συζητήσει την σύνθετη ονομασία «Μακεδονία-Σκόπια». Γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον κ. Τσίπρα να κατηγορήσει από το Ηράκλειο Κρήτης τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η αντίθεσή του στη Συμφωνία ήταν υποκριτική.

Η προσπάθεια αυτή του Αλέξη Τσίπρα να εμφανίσει τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ως ηγέτη μιας παράταξης της οποίας το τελευταίο στην σειρά κόμμα που την εκπροσωπεί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, πολλές αντιδράσεις, με τους χρήστες των social media να θυμίζουν την αντιπαράθεση του ηγέτης της αστικής τάξης Ελευθέριου Βενιζέλου, με την τότε πρωτοεμφανιζόμενη, κομμουνιστική αριστερά στην χώρα μας, αντιπαράθεση που οδήγησε και στην υιοθέτηση του αμφιλεγόμενου ιδιώνυμου, που επέτρεψε τις διώξεις των κομμουνιστών.

Αλλά και την επεκτατική εξωτερική πολιτική που ακολούθησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, και το όραμά του για την Μεγάλη Ελλάδα των δυο Ηπείρων και των 5 θαλασσών, που φυσικά καμία σχέση δεν έχει με τις πασιφιστικές και διεθνιστικές απόψεις των σημερινών αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ορισμένες από τις αντιδράσεις στο Τwitter για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

-Αυτός παίζει να νομίζει ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν αριστερός.

-Τί σχέση έχει ο Ελευθέριος Βενιζέλος, που το 1929 νομοθέτησε το ιδιώνυμο κατά των κομμουνιστών, με τον ΣΥΡΙΖΑ που στεκόταν απέναντι ανέκαθεν όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στην κεντροαριστερά

-Ο Ελευθέριος Βενιζέλος της Ελλάδας των 2 ηπείρων και των 5 θαλασσών και του Ιδιώνυμου ανήκε στην … παράταξη του Τσίπρα των Πρεσπών και της κομμουνιστογεννούς Αριστεράς. Τι άλλο θα ακούσουμε;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Ήτανε Συριζαίος ο Ελευθέριος Βενιζέλος;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.