Άγρια επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα κυβέρνηση: «Διαψεύδονται ήδη οι υποσχέσεις Μητσοτάκη»

Άγρια επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα κυβέρνηση: «Διαψεύδονται ήδη οι υποσχέσεις Μητσοτάκη»

«Ήδη από την πρώτη μέρα της κυβέρνησής του, ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να αθετεί μία-μία τις προεκλογικές του δεσμεύσεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην δεύτερη επίσημη αντίδρασή του ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Η έντονη επίθεση για τη νέα κυβέρνηση συνεχίζεται, ενώ στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται και μια σειρά άλλων θεμάτων, με ένα να μοιάζει βέβαιο: Πως ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αποφασισμένος για σκληρή αντιπολίτευση!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Από το «μικρό και ευέλικτο» σχήμα, με «ελάχιστους» αναπληρωτές υπουργούς, κατέληξε με 51 υπουργούς και υφυπουργούς, στο οποίο δεν χώρεσαν παρά μόνο 5 γυναίκες.

Ενώ, όλο το προηγούμενο διάστημα, κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση της κ. Θάνου σε θέση άμισθης συμβούλου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης υπουργοποίησε τον μέχρι πριν 8 μέρες αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Τα νέα πρόσωπα της ΝΔ, οι «καταξιωμένοι» και τα «λαμπρά μυαλά από το εξωτερικό» τα οποία είχε εξαγγείλει, είναι οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, οι μεταγραφές του ΛΑΟΣ, ο «δεν πρόλαβα να διαβάσω το 1ο μνημόνιο» κ. Χρυσοχοΐδης, μια στρατιά ακραίοι νεοφιλελεύθεροι «τεχνοκράτες», όπως ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, και ο κ. Σκυλακάκης της «Δράσης».

Με σημερινή του, μάλιστα, απόφαση, όλες οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΕΡΤ, ΑΠΕ) μεταφέρονται στο πρόσωπό του, όπως και η ΕΥΠ, για να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τη δημόσια ενημέρωση και την εθνική ασφάλεια ως κομματικά λάφυρα.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε την ανευθυνότητά του και χτες, όταν, παρόλο που συνεδρίαζε το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο για το Eurogroup, κανείς δεν σκέφτηκε να επικοινωνήσει με τον κ. Χουλιαράκη ο οποίος εκπροσωπούσε τη χώρα μας στη συνεδρίαση.

Από ότι φάνηκε δε, από τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, οι προεκλογικές υποσχέσεις περί μείωσης πλεονασμάτων που θα επιτρέψουν μειώσεις φόρων αποδεικνύονται τόσο αληθινές, όσο και το περίφημο «λεφτά υπάρχουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και έχει περάσει μόνο μια μέρα κυβέρνησης ΝΔ», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.