ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τσίπρας: «Δεν σταματάμε να διεκδικούμε την επανένωση της Κύπρου»

Τσίπρας: «Δεν σταματάμε να διεκδικούμε την επανένωση της Κύπρου»

Μήνυμα για την επέτειο των 45 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ανήρτησε ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter, τονίζοντας ότι «δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε» για ειρήνη, επανένωση της νήσου και του κυπριακού λαού.

«Δεν ξεχνάμε την εισβολή στην Κύπρο, τους νεκρούς και αγνοούμενους, την παράνομη κατοχή του 37% της Νήσου. Δεν σταματάμε, 45 χρόνια μετά, να αγωνιζόμαστε για την ειρήνη στην περιοχή μας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «δεν σταματάμε να διεκδικούμε» την επανένωση της Κύπρου.

«Δεν σταματάμε, 45 χρόνια μετά, να διεκδικούμε τη μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση: την επανένωση της Νήσου και του συνόλου του Κυπριακού λαού, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα», ανέφερε.

ΣΥΡΙΖΑ: Παλεύουμε για την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων

Ανακοίνωση για την μαύρη επέτειο εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «σήμερα συμπληρώνονται 45 χρόνια από την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, 45 χρόνια από την επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Αττίλας”».

Στο μήνυμά του, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη θέση του για επίλυση του Κυπριακού με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

«Παλεύουμε για επανένωση του νησιού σε δικοινοτική- διζωνική ομοσπονδία με ενιαία κυριαρχία, ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Προσθέτει ότι στόχος είναι η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, η κατάργηση των εγγυήσεων, ενώ εκφράζει τη στήριξη στον κυπριακό λαό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στηρίζουμε τον κυπριακό λαό, ελληνοκυπρίους και τουρκοκυπρίους, και συνεργαζόμαστε στενά με τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις του νησιού ώστε να οδηγηθούμε το συντομότερο σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.