Π. Πολάκης: «Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ» – Γιατί δεν με πάνε με τον νόμο ευθύνης υπουργών;

Π. Πολάκης: «Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ» – Γιατί δεν με πάνε με τον νόμο ευθύνης υπουργών;

“Κατάγομαι από έναν τόπο που όλα τα κάνουμε στο φως της ημέρας, δεν κρυβόμαστε. Εγώ να κρυφτώ; Αυτοί κρύφτηκαν σαν τους ποντικούς σήμερα”, δήλωσε ο Παύλος Πολάκης στο δελτίο ειδήσεων Kontra, σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, έπειτα από σχετικό αίτημα της εισαγγελικής αρχής για τις υποθέσεις παράνομης καταγραφής της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Γιάννη Στουρνάρα και τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση από τον πρώην Πρόεδρο των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή.

Όπως εξήγησε ο κ. Πολάκης, ο ίδιος ζήτησε “από τη στιγμή που εισαγγελέας έστειλε στη Βουλή δύο μηνύσεις κάποιων ανθρώπων εναντίον μου, να με πάνε με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και να στηθεί -αν έχουν τα άντερα και τα κότσια- ειδική προανακριτική επιτροπή και ειδικό δικαστήριο, που είναι δημόσιες διαδικασίες. Γιατί εγώ με αυτούς τους δύο ανθρώπους (σσ Στουρνάρα και Πουλή) δεν έχω προσωπικά, ούτε τους ήξερα ούτε και θέλω να τους γνωρίσω προσωπικά. Εκπροσωπούμε διαφορετικούς αξιακούς πολιτισμούς.

Εγώ ασχολήθηκα με αυτούς, λόγω της θέσης μου ως υπουργός. Τα αδικήματα που λένε ότι έκανα, δεν τα έκανα επειδή εμείς οι δύο έχουμε προσωπικά, και δεν είχα άλλη δουλειά να κάνω, ασχολήθηκα και ανακάλυψα τις βρομιές της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ, που ένα εξέχον μέλος ήταν ο κ. Πουλής και ασχολήθηκα και ανακάλυψα πάλι με το ΚΕΕΛΠΝΟ τις απευθείας αναθέσεις και τον τσάμπα αέρα και κοπανιστό χρήμα που πήρε η γυναίκα του κυρίου αρχιτραπεζίτη, του Στουρνάρα”.

“Δεν είναι προσωπικοί οι λόγοι της αντιπαράθεσής μας, είναι βαθύτατα πολιτικοί και πολιτικά συμπεριφέρθηκα και τους είπα αυτά που τους είπα”, τόνισε στη συνέχεια ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, για να προσθέσει πως “όλα αυτά τα στέλνεις με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν κρύβει, ίσα ίσα εμφανίζει”. “Τώρα με πάνε σαν βουλευτή που μιλάει άσχημα και όχι σαν υπουργό που αποκαλύπτει τις βρωμιές τους”, συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα, επανέλαβε πως τον πήρε τηλέφωνο ως πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Υγείας και ότι του είπε πως “κανονικά έπρεπε να σε ηχογραφήσω όπως μας ηχογραφούν οι τράπεζες όταν μας παίρνουν τηλέφωνο”. “Γιατί δεν με πάνε με τον νόμο ευθύνης υπουργών, να τα πούμε σε πανελλήνια μετάδοση. Όχι σε μία αίθουσα δικαστηρίου, μετά από καιρό, που δεν θα υπάρχει κάλυψη. Είναι δειλοί στη ΝΔ και πολιτικά ρεβανσιστές. Στο παρελθόν ο πατέρας Μητσοτάκη είχε το θάρρος να πάει τον Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο. Δεν τον πήγε εν κρυπτώ”, συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Πολάκη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.