ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση: «Λογική που παραπέμπει σε νεοφιλελεύθερη αντίληψη για ιδιωτικό κράτος»

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση: «Λογική που παραπέμπει σε νεοφιλελεύθερη αντίληψη για ιδιωτικό κράτος»

Λογική που παραπέμπει σε νεοφιλελεύθερη αντίληψη για «ιδιωτικό κράτος» εντοπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία κατάθεσης του του πρώτου νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Χαριτσης υποστηρίζει σε δήλωσή του ότι δεν υπήρξε καμία προηγούμενη νομική επεξεργασία από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής αλλά αντίθετα το νομοσχέδιο ετοιμάστηκε με τη μέθοδο της εξωτερικής ανάθεσης.

Ως προς το στόχο, ο κ.Χαρίτσης υποστηρίζει ότι τελικά το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και όσα προβλέπει όχι μόνο δεν οδηγούν στην αποκομματικοποίηση του κράτους όπως ισχυρίζεται η ΝΔ αλλά αντίθετα, στην επαναθεμελίωση του αλήστου μνήμης κομματικού κράτους.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Κατατέθηκε χθες τα μεσάνυχτα (!) το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Για πρώτη φορά μετά από τεσσερισήμισι χρόνια, κατατίθεται μείζον νομοσχέδιο χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαδικασία διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς και την κοινωνία. Επιπλέον, καμία απολύτως νομική επεξεργασία από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, όπως είχε γίνει με όλα τα μείζονος θεσμικής σημασίας νομοθετήματα της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Χωρίς μάλιστα την συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, το νομοσχέδιο προετοιμάστηκε μέσω outsourcing, κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου

Περισσότερο στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη για “ιδιωτικό κράτος” παρά στη διακηρυγμένη ενίσχυση του “επιτελικού κράτους” παραπέμπει αυτή η λογική…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως προς το περιεχόμενο, ο διορισμός ημετέρων και ο σφιχτός έλεγχος του Κράτους από το πρωθυπουργικό γραφείο, όχι μόνο δεν οδηγούν στην αποκομματικοποίηση, αλλά αντιθέτως δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επαναθεμελίωση του αλήστου μνήμης κομματικού κράτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.