ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Δ.Τζανακόπουλος: «Aκραία νεοφιλελεύθερη, αυταρχική και εκδικητική η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Δ.Τζανακόπουλος: «Aκραία νεοφιλελεύθερη, αυταρχική και εκδικητική η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

«Οι πρώτες εβδομάδες διακυβέρνησης της ΝΔ επιβεβαιώνουν απολύτως τις προβλέψεις αλλά και τους χειρότερους φόβους μας», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η επιχείρηση απαξίωσης της ΔΕΗ για να δρομολογηθεί η ιδιωτικοποίηση των δικτύων της, οι πρωτοβουλίες για την είσοδο των ιδιωτών παρόχων υγείας στα νοσοκομεία, η υποβάθμιση κρίσιμων ελεγκτικών μηχανισμών όπως το ΣΕΠΕ, η ακύρωση των αναγκαίων προσλήψεων εκπαιδευτικών, η εξαγγελία του μέτρου για ειδικό επίδομα αποκλειστικά σε γυναίκες κάτω των 30 που τεκνοποιούν, ο εναγκαλισμός με τους πιο συντηρητικούς εκκλησιαστικούς κύκλους, το αυταρχικό και αλαζονικό ύφος του κυρίου Μητσοτάκη στη δευτερολογία του στις προγραμματικές δηλώσεις, η αντισυνταγματική και εκδικητική μεθόδευση στην υπόθεση του Παύλου Πολάκη αποτελούν τροχιοδεικτικές βολές που δείχνουν την κατεύθυνση και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Και επιβεβαιώνουν τελικά την εκτίμησή μας ότι η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη θα είναι μια κυβέρνηση ακραία νεοφιλελεύθερη, βαθιά συντηρητική, αυταρχική και εκδικητική», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ.

Οταν ρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τα φορολογικά μέτρα με θετικό πρόσημο, απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε και ο πρόεδρός του, θα είναι επί της αρχής θετικός σε κάθε μέτρο ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας», παραπέμπει σε κάθε περίπτωση στην επεξεργασία των επίμαχων ρυθμίσεων.

Τζανακόπουλος: Να τηρηθεί το Σύνταγμα στην υπόθεση Πολάκη

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι αυτό «θεσμοθετεί την ολική επαναφορά του κράτους της Δεξιάς και την υπερσυγκέντρωση εξουσιών στον πρωθυπουργό», ενώ χαρακτηρίζει τη συζήτηση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου «πρόσχημα της ΝΔ, για να ικανοποιηθούν άλλοι σκοποί από την κατοχύρωση της ασφάλειας των πολιτών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Παύλου Πολάκη, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε: «Εμείς απαιτούμε το προφανές. Να τηρηθεί το Σύνταγμα. Να προχωρήσει δηλαδή η συμπολίτευση σε συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που είναι και η μόνη αρμόδια να αποφασίσει και για την μήνυση Πουλή και για την υπόθεση Στουρνάρα. Δεν υπάρχει εξάλλου άλλη νόμιμη επιλογή. Αν η ΝΔ θέλει να εκδικηθεί τον κύριο Πολάκη για όσες αποκαλύψεις έκανε και συνεχίζει να κάνει, ας βρει το σθένος να προκαλέσει Ειδικό Δικαστήριο. Όχι να προχωρά κρυπτόμενη και με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις. Αλλά ξέρουμε ότι δεν το τολμά. Διότι θέλει να αποφύγει πάση θυσία τη δημόσια και ανοιχτή συζήτηση για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.